ΤΟΠΙΚΑ

Κάθοδο στις εθνικές εκλογές προανήγγειλε η Πράσινη Αριστερά

κάθοδο-στις-εθνικές-εκλογές-προανήγγ-534766

Προτεραιότητα στην ανάδειξη τοπικών περιβαλλοντικών ζητημάτων υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποί της

Κάθοδο στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ανακοίνωσε χθες από τον Βόλο η Πράσινη Αριστερά, ένας νέος πολιτικός φορέας που αναγνωρίστηκε ως κόμμα από τον Αρειο Πάγο πριν από ενάμιση περίπου μήνα.

Σύμφωνα με τον Θράσο Φωτεινό, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πράσινης Αριστεράς, ο νέος πολιτικός φορέας υπερβαίνει τα δεδομένα του 20ού αιώνα της Αριστεράς. Οπως επισήμανε ο ίδιος ο νέος φορέας δεν αφορά στο άθροισμα αριστερών και οικολόγων, αλλά σε έναν νέο φορέα που «προσδιορίζεται από τον παράγοντα άνθρωπο που θα διεκδικήσει τα συμφέροντά του και θα αγωνιστεί για να επικρατήσει κοινωνική δικαιοσύνη», όπως είπε για να συνεχίσει λέγοντας: « Η θέληση η δική μας είναι να δώσουμε κάτι καινούργιο και διαφορετικό από μεριάς από πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, καθώς σήμερα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

Ο Θράσος Φωτεινός σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές τόνισε πως η Πράσινη Αριστερά δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για προεκλογική εκστρατεία, στις εθνικές εκλογές όμως θα είναι παρούσα. Αντίθετα όπως εξήγησε ο Παντελής Μαστρογιάννης στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Πράσινη Αριστερά δεν θα συμμετέχει με στελέχη της στα υπάρχοντα ψηφοδέλτια στον Βόλο, έχοντας λάβει την απόφαση τα μέλη της να επιλέξουν κατά συνείδηση τον συνδυασμό που επιθυμούν να στηρίξουν.

Ο κ. Μαστρογιάννης, που εκπρσωπεί την Πράσινη Αριστερά τοπικά, αναφέρθηκε κυρίως στα τοπικά ζητήματα λέγοντας πως προτεραιότητα για τον νέο πολιτικό φορέα έχει η ανάδειξη των περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως το θέμα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, το αιολικό πάρκο που θέλουν να κάνουν στο Ν. Πήλιο, περιοχή που κατά την εκτίμησή του δεν προσφέρεται για τέτοια δραστηριότητα αφού δεν έχουν μελετηθεί οι επιπτώσεις, το ζήτημα της προστασίας των δασών και της έλλειψης πρασίνου γενικότερα στην πόλη κ.ά.

«Η τοπική κοινωνία πρέπει να παρέμβει στα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα που αναδεικνύουμε», παρατήρησε ο κ. Μαστρογιάννης και εξέφρασε την άποψη πως στην πόλη του Βόλου το περιβάλλον είναι υποβαθμισμένο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της έλλειψης πρασίνου και της καύσης RDF.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου