ΤΟΠΙΚΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στο παλιό και νέο κοιμητήριο Βόλου

η-περιφορά-του-επιταφίου-στο-παλιό-και-534792

Αύριο η τελετή Αποκαθήλωσης στον λόφο της Παναγίας Ξενιάς

Πλήθος πιστών κατακλύζει τους Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, καθώς σήμερα Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ τελείται η Ακολουθία των Αχράντων Παθών και η Εκκλησία συγκλονίζει τους πάντες παρουσιάζοντας τη Σταύρωση του Θεανθρώπου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στις 7 το απόγευμα.

Η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης

Αύριο Μεγάλη Παρασκευή στις 8.30 π.μ. στους Ιερούς Ναούς θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ωρες και στις 10.30 το πρωί ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθήλωσης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα μιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η τελετή της Αποκαθήλωσης θα γίνει και φέτος, κατά την παράδοση, στον λόφο της Παναγίας Ξενιάς στις 3μ.μ. από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο ιερός κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

Στο διαδημοτικό κοιμητήριο Βόλου

Ειδικό πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών για τις ημέρες της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου εκδόθηκε από τον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Λαζάρου του διαδημοτικού κοιμητηρίου Βόλου. Οι Ιερές Ακολουθίες, με μέριμνα των ιερέων που διακονούν στο κοιμητήριο, θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Αύριο Μεγάλη Παρασκευή θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ωρες και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης 09.00 με 10.45 το πρωί. Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου θα ψαλεί στις 12.00 με 1.30 το μεσημέρι. Η έξοδος του Επιταφίου και η λιτάνευση εντός του κοιμητηρίου θα πραγματοποιηθούν στη 1.30 το μεσημέρι.

Τρισάγια θα τελούνται από τους εφημερίους του κοιμητηρίου από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα.

Μεθαύριο Μεγάλο Σάββατο θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως στις 9.00 το βράδυ στον Ναό του νέου κοιμητηρίου.

Λιτάνευση Επιταφίου στο παλιό κοιμητήριο

Η λιτάνευση του Επιταφίου πραγματοποιείται αύριο στο παλιό κοιμητήριο του Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, αύριο Μεγάλη Παρασκευή στις 4 το απόγευμα θα ψαλεί η Ακολουθία του Επιταφίου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλιού κοιμητηρίου και στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Επιταφίου εντός του παλιού κοιμητηρίου. Κάθε χρόνο παρίστανται εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, που συμμετέχουν με κατάνυξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου