ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδείες υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

περιοδείες-υποψηφίων-της-λαϊκής-συσ-534994

Περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Βιομηχανία «LYKOMITROS STEEL Α.Ε.» και στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων πραγματοποίησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Αποστόλη Νάνο, Γιώργο Κουτσινάρη, Εύη Καρυδάκη, Τσιώνα Μιχάλη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Θόδωρο Τσαλούχα και Θόδωρο Καραγιάννη.

Σχετικά με τις επισκέψεις σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: “Στη συζήτηση που έγινε με τους πυροσβέστες αναδείχθηκαν μια σειρά από προβλήματα: Οι ελλείψεις στον μηχανισμό πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης από την υποχρηματοδότηση (από το 2010 μέχρι και σήμερα έχουν περικοπεί 1.153.894.800 ευρώ), η έλλειψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, υποδομών, κατάλληλου μηχανολογικού και ατομικού εξοπλισμού. Τα παραπάνω είναι επακόλουθο της ίδιας πολιτικής που εφαρμόστηκε απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τα λαϊκό εισόδημα με την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες, που στην ουσία είναι διπλή φορολογία για το λαό που πασχίζει να τα βγάλει πέρα. Είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, όπου δεν μπορούν να καλυφθούν βασικές λαϊκές ανάγκες, να προστατευθούν αποτελεσματικά η γη, το φυσικό περιβάλλον, τα δάση, οι πόλεις, η φυτική και ζωική παραγωγή, η τεράστια περιουσία του λαού και η ίδια η ζωή του.

Με τους εργαζόμενους στην «LYKOMITROS STEEL Α.Ε.» αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της συμμετοχής και της οργάνωσης του ταξικού αγώνα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενάντια στη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων, που προωθήθηκαν και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στα μνημόνια. Από τους υποψηφίους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ παρουσιάστηκε επίσης το πώς αξιοποιείται η τοπική διοίκηση, η περιφέρεια και ο δήμος, για την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής και το γεγονός ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή, καθώς επίσης και η σημερινή δημοτική αρχή Βόλου, μαζί με τους υποψήφιους του ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την πολιτική των κομμάτων που τους ανακήρυξαν. Στην πραγματικότητα είναι αυτοί που νοιάζονται για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, πάνω στην πλάτη των λαϊκών οικογενειών που ζουν με ψίχουλα και πληρώνουν αμέτρητα χαράτσια και στην τοπική διοίκηση.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στο μεγάλο θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων που «πλημμυρίζουν» τις υπηρεσίες, αναμένοντας την απόλυσή τους. Σήμερα είναι προτεραιότητα η μονιμοποίησή τους και η πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και φυσικά να δυναμώσουν τον αγώνα τους ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ψηφίζοντας σε όλες τις κάλπες τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, γιατί θα είναι η δική τους φωνή και στα όργανα της τοπικής διοίκησης”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου