ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζονται 42 στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

αναβαθμίζονται-42-στάσεις-του-αστικού-κ-535992

Εως 30 Ιουνίου 2020 οι στάσεις αλλάζουν όψη μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

Αναβαθμίζονται έως 30 Ιουνίου 2020 42 στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ μέσα στον Βόλο. Νέα στέγαστρα, καθίσματα σταθερά ή ανακλινόμενα, καλαθάκια αχρήστων, φωτισμός ακόμη και υπηρεσίες wi – fi για τους επιβάτες που αναμένουν το λεωφορείο θα παρέχονται από τις σύγχρονες στάσεις των λεωφορείων.

Πρόκειται για πρόγραμμα αναβάθμισης των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» στο οποίο ο Δήμος Βόλου θα καταθέσει πρόταση μετά από απόφαση που λήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά Δήμο καθορίζεται με την πρόσκληση και για το Δήμο Βόλου ανέρχεται στα 150.000 ευρώ. Όπως αποφασίστηκε ο Δήμος Βόλου θα υποβάλει πρόταση προϋπολογισμού 185.752 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) για την αναβάθμιση 42 υφιστάμενων στάσεων που βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές του Βόλου και έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Σημειώνεται ότι στον Δήμο Βόλου λειτουργούν 16 εγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούνται από 360 στάσεις εξυπηρέτησης επιβατών, εκ των οποίων οι 103 διαθέτουν στέγαστρο.

Σε αυτές τις 42 στάσεις θα αλλάξουν στέγαστρα και τα παλιά θα διατεθούν με ευθύνη του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου σε στάσεις που σήμερα δεν έχουν στέγαστρα. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μάλιστα αποφασίστηκε το επιπλέον ποσό πέραν των 150.000 ευρώ που χρηματοδοτείται μέσω του «Φιλόδημου ΙΙ» να καλύψει ο ίδιος ο δήμος μέσα από τα ταμεία του.

17 τμήματα ένταξης

«Πράσινο φως» για τη λειτουργία από τη νέα σχολική χρονιά 17 τμημάτων ένταξης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας άναψε το δημοτικό συμβούλιο με πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου.

Συνολικά εγκρίθηκε η λειτουργία 17 τμημάτων ένταξης εκ των οποίων 8 σε δημοτικά, 4 σε γυμνάσια και 5 σε λύκεια τα λειτουργικά έξοδα των οποίων θα αναλάβουν οι σχολικές επιτροπές.

Τμήματα ένταξης θα λειτουργήσουν στα εξής σχολεία της πρωτοβάθμιας: 1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, 4ο, 14ο, 28ο, και 32ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, 1ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας και Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού. Επίσης στα σχολεία της δευτεροβάθμιας 1ο και 6ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο και 5ο Γυμνάσια Βόλου, Γυμνάσιο Ιωλκού, Γυμνάσιο Αγριάς, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου