ΤΟΠΙΚΑ

Εξι οι υποψήφιοι διευθυντές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια στη Μαγνησία

εξι-οι-υποψήφιοι-διευθυντές-σε-πρωτοβ-536017

Επιπλέον δύο υποψηφιότητες κατατέθηκαν στην παράταση της προθεσμίας

Στους έξι ανέρχονται τελικώς οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί για τις θέσεις των προϊσταμένων στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Στη διάρκεια της παράτασης της προθεσμίας που δόθηκε υποβλήθηκαν δύο επιπλέον υποψηφιότητες, μία για την Πρωτοβάθμια και μία για τη Δευτεροβάθμια.

Σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μοναδικός διεκδικητής της θέσης ήταν ο σημερινός προϊστάμενος Γιώργος Πολύζος, ωστόσο υποψηφιότητα για τη θέση κατέθεσε και ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Στέφανος Πίος.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι υποψήφιοι που είχαν καταθέσει αιτήσεις εμπρόθεσμα ήταν τρεις, ο σημερινός προϊστάμενος Σωκράτης Σαβελίδης, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Καπανιάρης και ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγριάς Παντελής Πολυχρονόπουλος. Στην παράταση εμφανίστηκε ένας ακόμη υποψήφιος, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού Γ. Καπράνας.

Η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και τη λήξη της παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Εντός της εβδομάδας οι δύο Διευθύνσεις θα πρέπει να αποστείλουν στο υπουργείο τους φακέλους με τους υποψηφίους, προκειμένου να γίνει η καταμέτρηση των μετρήσιμων μορίων του καθενός. Στη συνέχεια θα καταγραφούν οι περιοχές που έχει δηλώσει κάθε υποψήφιος και θα ακολουθήσουν οι προσωπικές συνεντεύξεις, μέσα από τις οποίες θα προκύψει και το τελικό άθροισμα των μορίων.

Εκτιμάται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλος του καλοκαιριού, προκειμένου οι διευθυντές που θα επιλεγούν να αναλάβουν καθήκοντα με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου