ΤΟΠΙΚΑ

Στη Ρουμανία το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

στη-ρουμανία-το-4ο-νηπιαγωγείο-ν-ιωνίας-536034

Στο πλαίσιο προγράμματος για την προαγωγή της κίνησης για την υγεία των μαθητών

Ενα ακόμα ταξίδι πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο του Erasmus+ «Traveling boxes – a journey to future competences» στην Constanta της Ρουμανίας με θέμα «Εκπαίδευση της υγείας και κίνηση με βασικό άξονα τις δραστηριότητες με παιδιά έξω από τον χώρο του σχολείου».

Η κάθε χώρα συνεργάτιδα παρουσίασε τη δική της εκδοχή με παρουσιάσεις power point στους συνεργάτες και κουτιά με υλικό για τα παιδιά στο σχολείο της συνεργάτιδας εκπαιδευτικού στην Constanta.

Το καλωσόρισμα έγινε με παραδοσιακά εδέσματα. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου «Gradinita Program Prelungit Perlutele marii που τους φιλοξενούσε, τους μίλησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας και τις βασικές αξίες που πιστεύουν ότι πρέπει να διδάξουν στα παιδιά όπως ανεξαρτησία, αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό, σύνδεση με την φύση, υγιές μυαλό και σώμα κ.λπ.

Επίσης, συμμετείχαν σε διάφορες ασκήσεις – παιχνίδια και ανταλλαγή απόψεων στην ολομέλεια. Παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε εργαστήρια με δραστηριότητες με παιδιά, γονείς και μεταξύ τους οι συνεργάτες με θέμα την «Τέχνη της Γης», μία κίνηση στην οποία χρησιμοποιούν υλικά της φύσης για να φτιάξουν τέχνη, τη «Θεραπεία της τέχνης» ώστε να διώξει κάποιος την ένταση και το άγχος, να βιώσει ελευθερία με όρια, να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα και τέλος, τη «Θεραπεία της μουσικής» που σημασία έχει η κίνηση και όχι η χορογραφία και κάποιος χρησιμοποιεί την μουσική για να επηρεάσει θετικά το παιδί ψυχολογικά, σωματικά κ.λπ.

Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης όπου η κάθε χώρα ζωγράφισε το παραδοσιακό σχέδιο της Ρουμανίας Mandala, όπως και στην παλιά πόλη όπου είδαν το κεντρικό μουσείο, τζαμί και εκκλησίες. Επίσης, τους ξενάγησαν στην περιοχή Marfaltar όπου έγιναν αθλοπαιδιές με παιδιά και γονείς με εμπόδια, μπαλόνια, πασχαλινά αβγά κ.ά. και στο εστιατόριο ή χορευτικά χόρεψαν παραδοσιακούς ρουμανικούς χορούς, τσιγγάνικους όπως και ελληνικούς συρτό και ζεϊμπέκικο.

«Οι συνεργάτες μας από τη Ρουμανία μάς φιλοξένησαν θερμά και προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν την τοπική τους κουλτούρα σε όλες της τις εκδοχές, με εδέσματα και διάφορες δράσεις. Μία συνάντηση που ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό από όλους τους συνεργάτες και επιτυχία για την αντιπροσωπεία της Ελλάδας», αναφέρει η προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, Αποστολία Μπέκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου