ΤΟΠΙΚΑ

Κορεατικό κανάλι στη Μαγνησία

κορεατικό-κανάλι-στη-μαγνησία-536049

Προγραμματίζονται γυρίσματα 1 έως 4 Μαΐου στη Θεσσαλία – Ακολουθεί επίσκεψη Αυστριακών

Τηλεοπτικό συνεργείο του κρατικού κορεατικού καναλιού KBS θα επισκεφτεί τη Μαγνησία το διήμερο 1 και 2 Μαΐου για τις ανάγκες περιηγητικού ντοκιμαντέρ, που θα γυριστεί στον Βόλο και το Πήλιο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον Ολυμπο, επίσης για διήμερα τηλεοπτικά γυρίσματα και θα αναχωρήσει στις 5 Μαΐου για Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σεούλ και φορείς της περιοχής, πρόκειται να φιλοξενήσουν το τηλεοπτικό συνεργείο, που θα αποτυπώσει και θα προβάλλει εικόνες της Μαγνησίας στη μακρινή Κορέα.

Την αποστολή απαρτίζουν τριμελής ομάδα παραγωγής της περιηγητικής – πεζοπορικής εκπομπής του κρατικού καναλιού KBS «The Mountain» και ένας συνοδός – διερμηνέας. Η εκπομπή προβάλλεται από το 2006, έχει ημίωρη διάρκεια και ενδεχομένως αποτελεί την πιο δημοφιλή εκπομπή για τους Κορεάτες πεζοπόρους και λάτρεις της περιπέτειας, με τηλεθέαση που ξεπερνά το ποσοστό του 10% και μεταφράζεται σε 5.000.000 τηλεθεατές περίπου. Η Νότιος Κορέα είναι μια χώρα στην οποία η πεζοπορία ανάγεται σε εθνικό σπορ και αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή ομαδική δραστηριότητα.

Το τηλεοπτικό συνεργείο θα αφιχθεί από Θεσσαλονίκη και στο πρόγραμμα διαμονής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων περιπατητικές διαδρομές και ιππασία, ενώ η διαμονή είναι προσφορά της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Προγραμματίζεται μεταξύ άλλων επίσκεψη στο λιμάνι του Βόλου όπου ξεχωρίζει η Αργώ, στη συνοικία των Παλαιών και τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν έρθει στο φως, την πλατεία Ρήγα Φεραίου, το κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το παραλιακό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, το πάρκο του Αναύρου και τον λόφο της Γορίτσας. Στο πρόγραμμα επίσκεψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η καταγραφή των παραδοσιακών γεύσεων και τα τσιπουράδικα της περιοχής, τα γραφικά χωριά του Πηλίου, Μακρινίτσα, Πορταριά και Τσαγκαράδα με τις απαραίτητες στάσεις για κινηματογραφήσεις.

Στο μεταξύ, αναμένεται η επίσκεψη ομάδας Αυστριακών δημοσιογράφων από τις πλέον έγκριτες εφημερίδες της Αυστρίας στη Μαγνησία από την 1η έως τις 8 Ιουνίου και περιλαμβάνει γνωριμία με τη Σκιάθο 1 έως 3 Ιουνίου και 4 έως 8 Ιουνίου επίσκεψη σε Βόλο και Πήλιο.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Β. Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία, την αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, τις Ενώσεις Ξενοδόχων Μαγνησίας και Σκιάθου και φορείς της περιοχής πρόκειται να συνδιοργανώσουν το επαγγελματικό ταξίδι γνωριμίας και εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων στη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου