ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή συμμετοχή στο μαθητικό συνέδριο για τον Ανθιμο Γαζή

διπλή-συμμετοχή-στο-μαθητικό-συνέδρι-536062

Από το Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων, που έκλεισε τις εργασίες την περασμένη Παρασκευή

Με διπλή εργασία συμμετείχε στο 2ο μαθητικό συνέδριο «Ο Ανθιμος Γαζή στο σχολείο», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων παρουσίασαν δύο πρωτότυπες εργασίες στο συνέδριο. Η πρώτη εργασία με θέμα «Ο Ανθιμος Γαζής εμπνευστής και εκφραστής της πολιτιστικής παράδοσης των Μηλεών» παρουσιάστηκε από τους μαθητές Στέλλα Παππά και Κωνσταντίνο Αϋφαντή της γ΄τάξης.

Η δεύτερη εργασία, που έκλεισε με εξαιρετικό τρόπο το συνέδριο, είχε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος η μαθήτρια Βικτώρια Σαμαρά της β΄τάξης παρουσίασε ένα διήγημα με τίτλο «Ενα απόγευμα με τον Ανθιμο Γαζή» που έγραψε η ίδια. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε η προσωπογραφία του Ανθιμου Γαζή που φιλοτεχνήθηκε από την καθηγήτρια καλλιτεχνικών του σχολείου κ. Ευανθία Αγαλοπούλου. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος η χορωδία του σχολείου παρουσίασε το τραγούδι για τον Ανθιμο Γαζή με τίτλο «Ελλάς Ανέστη», του οποίου μουσική και στίχους έγραψε η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου κ. Ιωάννα Τσακνάκη, η οποία ήταν και η συντονίστρια εκπαιδευτικός.

Οι μαθητές που αποτελούσαν τη χορωδία είναι οι: Αβραάμ Αναστασία, Αδαμάκης Γιώργος , Αυφαντή Δήμητρα, Γκατζιούρας Λεωνίδας, Γιωτάκου Ασπασία, Βούλγαρη Χαρίκλεια, Κορομηλάς Παύλος, Κουτσογιώργου Μαρία Χριστίνα, Κουτσουβέλη Ευθυμία, Μπράμκα Κατερίνα, Μουράβα Μαρία, Ξιαρχογαννοπούλου Γλυκερία, Παππά Σταυρούλα – Ιωάννα, Ρεμπελάκου Μαριάννα, Τσικρικάς Κωνσταντίνος, Φασουλίδη Δήμητρα, Χανιάς Δημήτριος από την α΄τάξη, Γκόβαρη Αποστολία, Δεδούσης Κωνσταντίνος, Ντεντγκιονάι Μαρίνα, Ραφτογιάννη Βασιλεία, Ρέππου Ζωή, Σαμαρά Βικτώρια από τη β΄τάξη, Αμυγδαλοπούλου Κατερίνα, Αυφαντής Κωνσταντίνος, Κοβάτσι Ορνέλα, Κουφόπουλος Απόστολος, Μουστάκη Υπατία, Μπράμκα Κατερίνα, Παππά Στέλλα και Τσάρας Γιώργος από τη γ΄τάξη.

«Το συνέδριο ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων του νομού μας να γνωρίσουν την πολύπλευρη προσωπικότητα του Ανθιμου Γαζή, να μελετήσουν την τοπική ιστορία και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με έναν διαφορετικό τρόπο», αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου