ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο για την ασφάλεια του νερού συντάσσει η ΔΕΥΑΜΒ

σχέδιο-για-την-ασφάλεια-του-νερού-συντ-536131

Μπαίνουν δύτες για τον καθαρισμό των αγωγών ομβρίων από φερτές ύλες

Σχέδιο για την ασφάλεια του νερού με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητάς του συντάσσει η ΔΕΥΑΜΒ, με χρηματοδότηση που θα διεκδικήσει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Το σχέδιο θα προβλέπει την ποιοτική διαχείριση του νερού από την πηγή έως την βρύση του καταναλωτή και θα εστιάζει στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Για την εκπόνηση του σχεδίου η ΔΕΥΑΜΒ θα υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησής της από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης που συνεδρίασε χθες εγκρίθηκε ο φάκελος σύμβασης, τα τεύχη δημοπράτησης και ο τρόπος εκτέλεσης της σύμβασης παροχής τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών για τη σύνταξη του σχεδίου το οποίο θα διασφαλίζει την ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό από την πηγή, τη σωστή επεξεργασία του νερού ώστε να είναι κατάλληλο για πόση και τη σωστή διανομή του στο δίκτυο ύδρευσης.

Στο σχέδιο θα εκτιμηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι σε κάθε κρίκο της αλυσίδας τροφοδότησης νερού, ο τρόπος της παρακολούθησης προκειμένου να εντοπίζεται εγκαίρως οποιαδήποτε παρέκκλιση, ενώ θα οριστούν οι ρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό, η σωστή επεξεργασία και διανομή στα δίκτυα του νερού, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την καταλληλότητα του νερού για πόση.

Δύτες για τον καθαρισμό αγωγών

Η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τον καθαρισμό των υποθαλάσσιων τμημάτων αγωγών ομβρίων από φερτές ύλες προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στους τέσσερις μεγάλους αγωγούς ομβρίων που περνούν κάτω από τον νέο κυκλικό κόμβο που έχει κατασκευαστεί στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου. «Θα είναι η πρώτη φορά που θα καθαριστούν οι συγκεκριμένοι αγωγοί πλήρως με τη χρήση ειδικού μηχανήματος αλλά και δυτών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου