ΤΟΠΙΚΑ

Νέος συναγερμός για κεραία στην Αγριά

νέος-συναγερμός-για-κεραία-στην-αγριά-536422

Εκπέμπει, ενώ στα 100 μέτρα απόσταση βρίσκεται το 1ο Δ.Σ. Αγριάς και στα 60μ. η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και η παιδική χαρά

Νέος συναγερμός σήμανε στην Αγριά, σχεδόν τρία χρόνια μετά την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του παλιού κτιρίου του ΟΤΕ. Η κατασκευή που φιλοξενεί την κεραία και που μοιάζει με καμινάδα έχει αποκαλυφθεί από τη μια πλευρά της και οι κάτοικοι εκφράζουν ανησυχία ότι η ακτινοβολία που δέχονται από την εκπομπή είναι μεγαλύτερη.

Η κεραία εγκαταστάθηκε στην ταράτσα του παλιού κτιρίου του ΟΤΕ τον Σεπτέμβριο του 2016. Τότε μάλιστα εργάτες ισχυρίστηκαν ότι κάνουν μόνωση στην ταράτσα του κτιρίου, μέσα σε λίγες όμως ημέρες αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές εργασίες.

Κάτοικοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Πολεοδομία για την κατασκευή που ξεπρόβαλλε στην καρδιά της συνοικίας τους. Σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο Μπάμπη Ζάχο, από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου η κατασκευή κρίθηκε παράνομη και επιβλήθηκε πρόστιμο, όμως ούτε η καμινάδα ξηλώθηκε ούτε η κεραία που συνεχίζει να λειτουργεί.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια περιμένουμε να γίνουν μετρήσεις για να μας πει κάποιος υπεύθυνα τι γίνεται και αν κινδυνεύει η υγεία μας», αναφέρει ο κ. Ζάχος μιλώντας για καταπάτηση της Νομοθεσίας που απαγορεύει την τοποθέτηση και λειτουργία κεραιών εντός αστικού ιστού και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολικά κτίρια, εκκλησίες, νοσοκομεία κ.ά.

«Δυστυχώς η συγκεκριμένη κεραία δεν είναι μόνο στην καρδιά της συνοικίας μας. Σε απόσταση 100 μέτρων από αυτή είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς και σε απόσταση μικρότερη των 60 μέτρων είναι η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παιδική χαρά», τόνισε ο κ. Ζάχος ζητώντας την τήρηση της νομοθεσίας και μιλώντας για εγκληματική αδιαφορία σε βάρος της υγείας των κατοίκων και των μικρών παιδιών της περιοχής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου