Νέο καμπανάκι για τις επενδύσεις από τον ΣΒΘΚΕ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-23, 18:37:09
Η κ. Ελένη Κολιοπούλου
Νέο καμπανάκι για τις επενδύσεις από τον ΣΒΘΚΕ

Επιβεβλημένη η αναβάθμιση του λιμανιού και του δικτύου του ΟΣΕ, λέει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδα

 

«Η Θεσσαλία και η Κεντρική Ελλάδα έχουν σημαντικές ανάγκες σε υποδομές μεταφορών, αναβάθμιση του λιμανιού του Βόλου και του σιδηροδρομικού δικτύου» ήταν η επισήμανση της προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Ελένης Κολιοπούλου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο ΣΕΒ στην Αθήνα με θέμα τις επενδύσεις.

Η παρέμβασή της προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, ουσιαστικά ηχεί ως ακόμη ένα «καμπανάκι» αφύπνισης προς τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς, που είναι επιφορτισμένοι με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς όμως να έχουν αναληφθεί οι ανάλογες πρωτοβουλίες στον Βόλο και ευρύτερα τη Θεσσαλία που να ωθούν σε εξωστρέφεια και κατ΄επέκταση να δημιουργούν προϋποθέσεις προσέλκυσης επενδύσεων και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, πέρα από τα γενικά ζητήματα που αφορούν στο σύνολο της επιχειρηματικότητας η Ελένη Κολιοπούλου, ενδεικτικά αναφέρθηκε στις υποδομές που ενδιαφέρουν ειδικότερα τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, που είναι και οι περιοχές εμβέλειας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), οι οποίες αφορούν:

•Στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου για σύνδεση των επιχειρήσεων, προκειμένου να απαλειφθεί το ανταγωνιστικό μειονέκτημα που προκαλεί για την εγχώρια βιομηχανία το υψηλό κόστος ενέργειας.

•Στις εγκαταστάσεις και στις υπηρεσίες του λιμένα Βόλου, προκειμένου να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και ανταγωνιστικό λιμάνι.

•Στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ώστε να παρέχονται γρήγορες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες μεταφορών για τα αγροτικά αλλά και τα βιομηχανικά προϊόντα.

•Στην αναβάθμιση του δικτύου μεταφορών στη Στερεά Ελλάδα και ειδικότερα την περίπτωση του νομού Βοιωτίας, όπου είναι αναγκαία η επίσπευση της ολοκλήρωσης των εργασιών για να επανέλθει η κανονικότητα στο νομό.

•Στα οδικά δίκτυα και στην ολοκλήρωση του Ε65που θα τον συνδέει με την Εγνατία Οδό, προκειμένου να μπει η Βόρεια Στερεά και η Δυτική Θεσσαλία με αξιώσεις στον αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης, και τέλος στις άλλες υποδομές όπως τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τους οργανωμένους χώρους υποδοχής επιχειρήσεων, τα βιομηχανικά πάρκα κ.λπ.

Οπως τόνισε καταλήγοντας η πρόεδρος του ΣΒΘΚΕ: «Η ποιότητα των υποδομών και η διασύνδεσή τους είναι εξαιρετικά σημαντικές για την βιώσιμη ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιφέρειας και πρέπει να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι στο σχεδιασμό της αναπτυξιακής πολιτικής του τόπου μας».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=