ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση της «Κίνησης Ενότητας» με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

συνάντηση-της-κίνησης-ενότητας-με-τ-537387

Προσπάθειες για δημιουργία εκκλησιαστικού μουσείου στο Ανατολικό Πήλιο

Την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντήσει τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στο γραφείο του, στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα, είχε χθες η δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας Ζαγοράς – Μουρεσίου», με την παρουσία της επικεφαλής Μαρίας Σαμαρά και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Σχετικά με τη συνάντηση, σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρονται τα εξής:

«Ο Μητροπολίτης μάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για μια νέα σελίδα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και μας τόνισε την αξία της προάσπισης του συλλογικού καλού.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης, καθώς διανύουμε ήδη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ανέδειξε και τα μηνύματα της ενότητας και της σύμπνοιας που χρειάζεται αυτή την ώρα ο ελληνικός λαός για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Παράλληλα, με τον Σεβασμιώτατο δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και στο θέμα του θρησκευτικού τουρισμού και βέβαια της προστασίας και ανάδειξης των πολλών ιερών ναών, εξωκκλησιών και άλλων κειμηλίων με την πολύ μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία τους.

Θέση μας είναι ότι και στο Ανατολικό Πήλιο μπορεί να δημιουργηθεί ένα εκκλησιαστικό μουσείο κατά το παράδειγμα της Μακρινίτσας που θα αποτελεί μαγνήτη για την επισκεψιμότητα πολλών τουριστών Ελλήνων και ξένων.

Η παράταξή μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την συνάντησή μας τονίζοντας πως ο προεκλογικός μας αγώνας κινείται στο πλαίσιο του πολιτισμένου διαλόγου και του ενωτικού πνεύματος προς όφελος όλων και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου