ΤΟΠΙΚΑ

Βυθιζόμενα κολονάκια σε τρεις πεζόδρομους

βυθιζόμενα-κολονάκια-σε-τρεις-πεζόδρ-537743

Επεκτείνει το μέτρο ο Δήμος Βόλου σε Δον Δαλεζίου, Κουμουνδούρου και στη Μακρινίτσα

Στην επέκταση μιας δοκιμασμένης και επιτυχημένης όπως χαρακτηρίζεται «συνταγής» προχωρά ο Δήμος Βόλου για τη διαφύλαξη της λειτουργίας των πεζόδρομων ως χώρων όπου κινούνται αποκλειστικά πεζοί και για την αποτροπή της παράνομης εισόδου οχημάτων.

Με απόφαση που λήφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να προχωρήσει στην εγκατάσταση βυθιζόμενων κολονακίων στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου, στη Δον Δαλεζίου στη συμβολή της με Γαλλίας και στον πεζόδρομο της Μακρινίτσας.

Στους συγκεκριμένους πεζοδρόμους καταγράφεται υψηλή παραβατικότητα από οχήματα που εισέρχονται και παρκάρουν παράνομα σε χώρους που προορίζονται μόνο για πεζούς, ενώ πολλές φορές σημειώνονται βανδαλισμοί και φθορές στις υφιστάμενες μπάρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου αναγκάζονται μία φορά το τρίμηνο να προχωρούν σε αντικατάσταση της μπάρας της Κουμουνδούρου.

Και στα τρία νέα σημεία που θα μπουν βυθιζόμενα κολονάκια θα δοθούν τηλεχειριστήρια στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά και σε κατόχους νομίμων θέσεων στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα βυθιζόμενα κολονάκια έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, όπου πριν από αυτά συχνά – πυκνά συνεργεία του Δήμου αναγκάζονταν να επισκευάζουν ή και να αντικαθιστούν την μπάρα που παρουσίαζε συνεχώς φθορές.

Στη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Νάνος ζήτησε να βρεθεί λύση και για την αποτροπή της εισόδου των δίκυκλων. «Τα βυθιζόμενα κολονάκια μπαίνουν για τις καφετέριες κι όχι για τον κόσμο. Για τις καφετέριες που στερούν χώρο από τους πεζούς. Τι θα γίνει όμως με τη μάστιγα με τα μηχανάκια που συνεχίζουν να μπαίνουν στους πεζόδρομους; Να βρεθεί τεχνικός τρόπος», είπε ο κ. Νάνος.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας διεκδίκησε την «πατρότητα» του έργου για τον πεζόδρομο της Μακρινίτσας υποστηρίζοντας ότι ήταν δική του πρόταση που κατατέθηκε το 2014. «Ελάτε να σας δώσουμε κύπελλο», του απάντησε σε ειρωνικό ύφος ο αντιδήμαρχος, Απ. Μαλαματίνης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου