ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαλύφθηκε διεθνείς σπείρα που «έφτιαχνε» πιστωτικές κάρτες

αποκαλύφθηκε-διεθνείς-σπείρα-που-έφ-851206

Η απάτη
Ο 28χρονος Ρουμάνος μαζί με τους ομοεθνείς του, με ηλεκτρονικό και άλλους τρόπους (κλοπές), υφάρπαζαν από κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας τα πλήρη στοιχεία καρτών ανάληψης χρημάτων από τράπεζες (κωδικός αριθμός κάρτας, πιν) και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) τα έστελναν στον 26χρονο Βολιώτη.
Στη συνέχεια, ο 26χρονος, ο οποίος διατηρούσε περίπτερο στο Βόλο, εισήγαγε ηλεκτρονικά σε κενές ασυμπλήρωτες κάρτες, όμοιου τύπου με αυτές των τραπεζικών καρτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών, οι κάρτες που χρησιμοποιούσε ο 26χρονος και τις κωδικοποιούσε με ηλεκτρονικά μηχανήματα, ήταν ακόμη και από αυτές που χρησιμοποιούνται σε σούπερ μάρκετ(!) ή ήταν κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
Ο 26χρονος μετά την κωδικοποίηση των καρτών προχωρούσε σε πολυάριθμες αναλήψεις χρηματικών ποσών μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών, από πέντε διαφορετικές τράπεζες σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, όπου ο δράστης διέθετε σπίτι. Το μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα της δράσης του προσδιορίζεται από το τέλος Μαρτίου έως και χθες που συνελήφθη.

Η σύλληψη
Ο 26χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση εδώ και αρκετές ημέρες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Η υπηρεσία ξεκίνησε τις έρευνες, όταν η Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας απέστειλε έγγραφο προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, προφανώς μετά από ενόχληση βρετανικής τράπεζας, ότι σε πολίτες του Λονδίνου, καταγράφονται αναλήψεις χρημάτων μέσω πιστωτικών καρτών που δεν είχαν πραγματοποιήσει.
Χθες ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα ο 26χρονος κάτοικος Βόλου, επιχείρησε να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων σε ΑΤΜ που βρίσκεται έξω από πολυκατάστημα του Βόλου, στην οδό 2ας Νοεμβρίου, χωρίς να το καταφέρει. Οι αστυνομικοί εκείνη την στιγμή επενέβησαν και τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε πλαστές κάρτες ανάληψης χρημάτων τραπεζών, τρία κινητά τηλέφωνα, 110 ευρώ και μια ηλεκτρονική συσκευή ανίχνευσης καμερών.
Με την συγκεκριμένη συσκευή ο δράστης την χρησιμοποιούσε προκειμένου να αντιμετωπίζει έγκαιρα ποια από τα ΑΤΜ διέθεταν κάμερες ασφάλειας, ώστε να μην εντοπίζεται. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του στο Βόλο, όπου εντόπισαν και άλλα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας με τα οποία γινόταν η κωδικοποίηση των πλαστών καρτών, ενώ ανάλογος ηλεκτρονικός εξοπλισμός βρέθηκε και στην οικία του στην Θεσσαλονίκη.

Η σχέση
Ποια ήταν όμως η σχέση του 26χρονου Βολιώτη με τον 28χρονο Ρουμάνο; Οι δύο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο, όπου ο 26χρονος εργαζόταν σε εταιρία μεταφοράς και φύλαξης κρατουμένων, ενώ ο Ρουμάνος ήταν κρατούμενος. Εκεί αναπτύχθηκε φιλική σχέση μεταξύ τους και απ΄ ότι φαίνεται οργάνωσαν μαζί την απάτη.
Από τα μέχρι στοιχεία της έρευνας το χρηματικό ποσό που εκταμιεύτηκε δεν μπορεί να προσδιοριστεί καθώς πολλές από τις προσπάθειες που επιχείρησε ο 26χρονος ήταν ανεπιτυχείς. Ωστόσο σε όσες υπήρχε επιτυχία, τα μισά χρήματα ο 26χρονος το απέστειλε μέσω εταιρία μεταφοράς χρημάτων στους συνεργούς του στην Αγγλία.
Ο 26χρονος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, προκειμένου σε βάρος του να ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την έρευνα σε συνεργασία με την Ιντερπόλ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου