ΤΟΠΙΚΑ

Urban Act: Δίνουν χρώμα στα καμένα της Αττικής

urban-act-δίνουν-χρώμα-στα-καμένα-της-αττικής-538637

Με έντονα χρώματα και πινελιές αισιοδοξίας παρεμβαίνει η ομάδα Urban Act σε σχολεία πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, γεμίζοντας με όμορφες εικόνες την καθημερινότητα των μαθητών. Η ομάδα που δραστηριοποιείται σε Βόλο, Αττική, στην Ελλάδα αλλά τον κόσμο, υλοποιεί μια συγκινητική δράση ανθρωπιάς και ελπίδας, στέλνοντας τα πιο δυνατά μηνύματα συμπαράστασης σε περιοχές που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου.

Η δημιουργία Μουσείου υπαίθριας τοιχογραφίας στον Βόλο συνεχίζεται παράλληλα με τις παρεμβάσεις στις πληγείσες περιοχές.

Η πρώτη παρέμβαση στο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας όπου όλοι οι μαθητές προέρχονται από πυρόπληκτες οικογένειες, ολοκληρώθηκε. «Τα χαμόγελα των μαθητών και των γονιών πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθειά μας» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κυριάκος Ιωσηφίδης «ψυχή» της ομάδας. Στο μεταξύ το «ταξίδι» συνεχίζεται στο νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας και στο ΕΠΑΛ Ραφήνας.

Η εμπειρία συγκλονιστική για τα μέλη της δραστήριας ομάδας που δίνει ακούραστα χρώμα σε γκρίζους τοίχους μεταφέροντας δυνατά μηνύματα στα παιδιά. «Είναι μια δράση ελπίδας, για να είναι πιο φιλόξενος ο χώρος και να δούμε τα πράγματα από μια άλλη πλευρά» ανέφερε ο Κυριάκος Ιωσηφίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι παρεμβάσεις στα σχολεία πυρόπληκτων περιοχών θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου.

Οι αντιδράσεις των παιδιών είναι «χαρά, ενθουσιασμός και χαμόγελα» όπως είπε ο συντονιστής της ομάδας, που προσκλήθηκε από τους γονείς των παιδιών προκειμένου να δώσει χρώμα στα σχολεία.

Δράσεις στον Βόλο

Συνεχίζεται στο μεταξύ στον Βόλο, η δράση με την κωδική ονομασία «City Call», με παρεμβάσεις που προγραμματίζονται στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, σε κτίριο ιδιώτη και τα τέλη Μαΐου στο 4ο Λύκειο Βόλου. Η προσπάθεια δημιουργίας Μουσείου υπαίθριας τοιχογραφίας μετράει 53 εκθέματα μέχρι στιγμής σε τοίχους δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων του Βόλου, σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, που προσελκύουν βλέμματα θαυμασμού.

Παράλληλα προετοιμάζεται μεγάλο πρότζεκτ σε πόλεις της Αλβανίας, μεγάλη έκθεση στην Γερμανία με την συμμετοχή Βολιωτών καλλιτεχνών, ενώ τα σχέδια της ομάδας διευρύνονται διαρκώς με καινούργιες δράσεις που έχουν ως στόχο να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου