ΤΟΠΙΚΑ

Αυξητική τάση στις κρατήσεις καταλυμάτων στη Μαγνησία ενόψει Πάσχα

αυξητική-τάση-στις-κρατήσεις-καταλυμ-538685

Ανοδική τάση σημειώνεται στις κρατήσεις που καταγράφονται ενόψει των ημερών του Πάσχα, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να προβλέπουν σε θετικό πρόσημο και αύξηση της επισκεψιμότητας στην Μαγνησία.

Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο μέσος όρος των κρατήσεων των επισκεπτών του Πάσχα αγγίζει το 70% και αναμένεται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τις επόμενες μέρες, με σύμμαχο τον καιρό.

Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά δεδομένα είναι εξαιρετικά περιορισμένα για πολλές οικογένειες, εντούτοις, αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα η επισκεψιμότητα των εορταστικών ημερών. «Τα τηλεφωνήματα ξεκίνησαν πριν από αρκετό καιρό αλλά μετά από μια περίοδο παύσης, άρχισαν πάλι να σημειώνονται κρατήσεις. Οι αφίξεις των επισκεπτών αναμένονται από την Μεγάλη Παρασκευή στην Μαγνησία και θα διαρκέσουν μέχρι την Πρωτομαγιά» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Κι ενώ οι κρατήσεις από την εγχώρια αγορά, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο διάστημα, δείχνουν αυξητική τάση, τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό δεν είναι ενθαρρυντικά, με τον ίδιο να δηλώνει, ωστόσο, ότι «είναι παγωμένες οι κρατήσεις από το εξωτερικό αλλά παρόλα ταύτα διατηρούμε την ψυχραιμία μας και ευελπιστούμε ότι τελικά θα εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Στο μεταξύ, η καθημερινότητα των ξενοδόχων έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη, με τις υποχρεώσεις να ακολουθούν την ανιούσα και τα εισοδήματά τους να βρίσκονται σε καθοδική, αντίστροφα, πορεία. Τα μέτρα ελάφρυνσης είναι το μόνιμο αίτημα των επαγγελματιών οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους επιβίωση. «Χαιρετίζουμε τις 120 δόσεις αλλά αν δεν γίνουν σωστά, αν δεν ενταχθούν όλοι και όλα τα χρέη των επαγγελματιών μέχρι τη μέρα της ένταξής τους, δεν θα μπορέσουν να πάρουν ανάσα. Με συσσωρευμένα χρέη ο επαγγελματίας δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου