ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια ιππική συνάντηση στον Βόλο

πανελλήνια-ιππική-συνάντηση-στον-βόλ-538775

Εντυπωσιακό θέαμα θα προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες η 4η πανελλήνια ιππική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου και θα πλαισιωθεί από παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Ο Βόλος που βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδος και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, θέτει στο επίκεντρο την αναβίωση μιας παράδοσης πολλών ετών, μέσω της παραπάνω διοργάνωσης, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με πρωτοβουλία του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι» και σε συνεργασία με το Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου.

Οι συμμετοχές των ιππέων από όλη την Ελλάδα αυξάνονται καθημερινά καθώς υπάρχει ανταπόκριση από Ναύπακτο μέχρι Κάρυστο. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 80 ιππείς και 14 άμαξες από διάφορες περιοχές, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει αδιάπτωτο.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο 11 Μαΐου με πορεία στο Σέσκλο που θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας στις 5 το απόγευμα από καταξιωμένους ιππείς, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Σέσκλο.

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παρέλαση ιππέων και αμαξών από όλη την Ελλάδα στην παραλία του Βόλου και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, που θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και εντυπωσιακό θέαμα.

Το κομβόι ιππέων και αμαξών θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από το εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου και θα κατευθυνθεί από τα Παλιά στο κέντρο της πόλης, δια μέσου των οδών Σέκερη, Αλμυρού, Πυράσου, με κατεύθυνση στην παραλιακή οδό, την Καρτάλη κατόπιν την Ιάσονος μέχρι τα Κύματα και την Δημητριάδος, στον δρόμο της επιστροφής στην αφετηρία.

Αναμένεται λαμπρή υποδοχή στο ύψος του λιμεναρχείου, ενώ τους ιππείς θα εκφωνήσει η πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου «Οι Κένταυροι» Ανδραβίδας, Αλεξάνδρα Αλτούνη. Πλήθος κόσμου αναμένεται να παρακολουθήσει, εξάλλου, και την φετινή διοργάνωση που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά.

Στόχος της παραπάνω συνάντησης είναι «να φέρουμε το άλογο κοντά στον άνθρωπο. Να γνωρίσει δηλαδή ο άνθρωπος το άλογο, να το αγαπήσει και επιπλέον να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο Βόλος διαθέτει μακρά παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ανδρέας Καϊόπουλος, πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «μέσω της συγκεκριμένης δράσης επιθυμούμε να προάγουμε την φιλιππία και να προτρέψουμε όσους αγαπούν το άλογο, τους νέους αλλά και τα παιδιά να έρθουν κοντά στο άλογο και να το γνωρίσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου