ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό Νέα Ιωνία και Αγριά εξαιτίας βλαβών σε αγωγούς

χωρίς-νερό-νέα-ιωνία-και-αγριά-εξαιτία-539435

Χωρίς νερό έμεινε χθες το μεσημέρι μεγάλο τμήμα της Νέας Ιωνίας, μετά από εκτεταμένη βλάβη που σημειώθηκε σε μεγάλο αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ στην περιοχή της Καλλιθέας πάνω από τον περιφερειακό. Η υδροδότηση, ωστόσο, αποκαταστάθηκε σταδιακά το απόγευμα από εναλλακτικό αγωγό, με τη βλάβη λόγω της έκτασής της να επισκευάζεται τελικά σήμερα. Στο μεταξύ, αντίστοιχη βλάβη σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί και στην Αγριά, με τις κατοικίες στη βόρεια περιοχή να υδροδοτούνται σήμερα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της ΔΕΥΑΜΒ, μισή ώρα μετά τις 12 χθες το μεσημέρι διαπιστώθηκε ότι έσπασε μεγάλος αγωγός ύδρευσης στη συμβολή των οδών Τυπάλδου με Ρήγα Φεραίου στην περιοχή της Καλλιθέας στη Νέα Ιωνία.

Πρόκειται για αγωγό που βρίσκεται σε οικόπεδο και σε βάθος 4,5 μέτρων στο σημείο κάτω από τη μεγάλη δεξαμενή της ΔΕΥΑΜΒ στη θέση Λατομείο.

Εξαιτίας της βλάβης, σε μεγάλο τμήμα της Νέας Ιωνίας διακόπηκε η υδροδότηση, με κατοικίες και επιχειρήσεις να παραμένουν χωρίς νερό στις οδούς Παρασκευοπούλου, Μαιάνδρου, Ελλησπόντου, Προύσσης, στο Κουφόβουνο και κάτω από τον περιφερειακό μέχρι και την Καραμπατζάκη μεταξύ άλλων.

Αμεση υπήρξε η κινητοποίηση από την πλευρά της διοίκησης και των συνεργείων της ΔΕΥΑΜΒ, που έσπευσαν επιτόπου με επικεφαλής την πρόεδρο της Επιχείρησης κ. Στ. Παπαευσταθίου, που συντόνιζε τις ενέργειες.

Χωρίς την παραμικρή έστω καθυστέρηση τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ άρχισαν την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την επισκευή της βλάβης, η οποία αρμοδίως χαρακτηρίστηκε ως εκτεταμένη, με την επισήμανση ότι πρόκειται για περίπτωση που μπορεί να συμβεί σε αγωγό και ειδικά σε μεγάλο.

Τελικά η περιοχή υδροδοτήθηκε σταδιακά χθες το απόγευμα από εναλλακτικό αγωγό και όπως τονίστηκε αρμοδίως από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ η βλάβη θα επισκευαστεί στο σύνολό της σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε αμέσως σχετικά με τη βλάβη χθες το μεσημέρι και στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα (χθες) Κυριακή 21.04, από 12:30 μ.μ. υπάρχει έκτακτη διακοπή νερού σε όλη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας, μετά από αφανή βλάβη που υπέστη το κεντρικό δίκτυο της ύδρευσης. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ εργάζονται για την έγκαιρη αποκατάσταση της βλάβης.

Ευελπιστούμε ότι η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης θα ομαλοποιηθεί μετά τις 21:00.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και για τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την έκτακτη διακοπή νερού».

Στην Αγριά

Χωρίς νερό λόγω εκτεταμένης βλάβης σε αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ έμεινε χθες μεγάλο τμήμα της Αγριάς.

Η βλάβη σημειώθηκε στις 5 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ.

Το πρόβλημα επιλύθηκε αργότερα το πρωί και σύμφωνα με την Επιχείρηση κατοικίες και καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο υδροδοτήθηκαν.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να υδροδοτηθούν και οι κατοικίες στα βόρεια της Αγριάς, με τα συνεργεία να σπεύδουν σήμερα το πρωί, προκειμένου να δώσουν νερό και στα ορεινά σημεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου