ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης

πρωτοβουλία-αλληλεγγύης-540053

Επίσκεψη των εκπαιδευτηρίων Βόλου «Προμηθέας» στο Γηροκομείο

Eνόψει των εορτών του Αγίου Πάσχα, της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου, τα παιδιά του «Προμηθέα», συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς και γονείς, επισκέφτηκαν προχθές Παρασκευή το Γηροκομείο Βόλου.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Πάνος, ο διευθυντής κ. Τρυφωνόπουλος, η κοινωνική λειτουργός κ. Πανοπούλου και οδήγησαν τους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Εκεί τους περίμεναν με χαρά οι γερόντισσες και οι γέροντες. Μετά τους εγκάρδιους χαιρετισμούς, η πολυβραβευμένη μεικτή μαθητική χορωδία δύο φωνών του «Προμηθέα», υπό τη διεύθυνση του κ. Δ. Χατζηγεωργίου και τη μουσική επένδυση του σημαντικού Βολιώτη πιανίστα και συνθέτη κ. Χατζόγλου, τραγούδησε για τους τρόφιμους του Γηροκομείου. Η χορωδία ξεκίνησε με τα θρησκευτικά εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής που με κατάνυξη οι μαθητές και οι γέροντες έψαλλαν τους συγκινητικούς θρηνώδους ύμνους «Ω γλυκύ μου έαρ» και «Αι Γενεαί Πάσαι». Κατόπιν σε κλίμα ευφορίας και γιορτινής διάθεσης παιδιά και γέροντες τραγούδησαν εμβληματικά τραγούδια ελαφράς λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του «Προμηθέα», πριν αποχαιρετήσει τους διαβιούντες στο Γηροκομείο και το ευγενέστατο προσωπικό, προσέφερε ως ελάχιστη συνεισφορά πασχαλινά δώρα, κόκκινα αβγά, λαμπάδες, κουλουράκια, καθώς και σεβαστό αριθμό τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών προσωπικής υγιεινής που με περισσή προθυμία είχαν συλλέξει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σχολείου.

Η εκδήλωσε έκλεισε με τον κ. Λευτέρη Καλτουρμίδη που έπαιξε τραγούδια στη φυσαρμόνικά του για να αποχαιρετήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα παιδιά του «Προμηθέα».

Με την ανταλλαγή των ευχών για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση, τα παιδιά ανανέωσαν την επίσκεψή τους στο τόσο φιλόξενο Γηροκομείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου