ΤΟΠΙΚΑ

«Μαζί θα θέσουμε τις βάσεις για την ανάκαμψη» ~ Κατέρχεται υποψήφιος με τη ΝΔ

μαζί-θα-θέσουμε-τις-βάσεις-για-την-ανά-540557

Τόνισε ο Βολιώτης Γιώργος Ξηραδάκης, που έβαλε πλώρη για την Ευρωβουλή

«Πλώρη» για την Ευρωβουλή έβαλε ο Γιώργος Ξηραδάκης, γέννημα – θρέμμα Βολιώτης, ο επονομαζόμενος και «καπετάνιος» λόγω της πολύ πετυχημένης πορείας του στη ναυτιλία με την ιδιότητα του ναυτιλιακού οικονομολόγου, του συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας της Κίνας και του «τιμονιέρη» της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου παλαιότερα. Ο κ. Ξηραδάκης μίλησε χθες στους παραγωγικούς φορείς της Μαγνησίας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Forum, παρουσία του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ ζήτησε από τους παραβρισκόμενους να στηρίξουν δυναμικά την υποψηφιότητα του Γιώργου Ξηραδάκη, διότι όπως είπε «πρόκειται για ένα διακεκριμένο στέλεχος, που εκπροσωπεί την πραγματική οικονομία, ο οποίος ως ευρωβουλευτής αύριο θα βοηθήσει τα μέγιστα όχι μόνο την τοπική οικονομία της Μαγνησίας, αλλά και της Θεσσαλίας και ολόκληρης της Ελλάδας με την καθοριστική συμβολή που θα έχει στην προσέλκυση επενδύσεων».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κων. Χαλέβας, πολιτευτές της ΝΔ, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος παρότρυνε όλους να στηρίξουν με δυναμισμό την υποψηφιότητα του Βολιώτη Γιώργου Ξηραδάκη

«Οι επενδύσεις θα μπουν σε πρώτο πλάνο»

Στην ομιλία του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Ξηραδάκης έκανε εκτενή αναφορά στη δυναμική της ναυτιλίας στη χώρα, στάθηκε ιδιαίτερα επίσης στην προτροπή του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη «να δείξουμε στην Ευρώπη σε ποιον τομέα της οικονομίας είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές, αφού μόνο στη ναυτιλία είμαστε πρώτοι και έτσι πρέπει να γίνουν όλοι οι τομείς της οικονομίας» και δήλωσε βέβαιος πως με την αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα οι επενδύσεις θα μπουν σε πρώτο πλάνο καθώς θα αλλάξει το φορολογικό μοντέλο της χώρας, προκαλώντας θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο κ. Ξηραδάκης υποσχέθηκε να φέρει επιχειρηματικότητα και εργασίες ώστε να ξεφύγουμε «από το μοντέλο του Ελληνα που ψάχνει δουλειά μόνο σε έναν εργοδότη, που είναι το Δημόσιο και να στραφούμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», όπως τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως το κίνητρό του για να είναι υποψήφιος στην Ευρωβουλή, ήταν γιατί συνειδητοποίησε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε μία νέα πορεία για την Ελλάδα με τόλμη, αποφασιστικότητα, δυναμισμό αλλά και με πίστη στην επιτυχία».

Δήλωσε οπαδός της συνέργειας και όχι των αντιθέσεων, υπογραμμίζοντας πως «το πιο σημαντικό όμως πράγμα που διδάχτηκα, είναι το πώς μπορώ να δημιουργώ μέσα από αυτό το μωσαϊκό αντιθέσεων, να εμπνέομαι και να εμπνέω τους συνεργάτες μου έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργούμε και να προοδεύουμε ομαδικά προς όφελος όχι μόνο δικό μας αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Συγκινημένος από την αποδοχή που είχε η «πρόσκλησή του» στη συγκέντρωση του Forum και απευθυνόμενος σε «δικούς τους ανθρώπους», όπως αποκάλεσε το ακροατήριο, επισήμανε σε πρώτο πρόσωπο: «Ξεκινάω από εδώ, απ’ όπου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το νήμα της ζωής μου και απευθύνομαι σε εσάς γιατί είμαι ένας από εσάς. Η απόφασή μου, της ενασχόλησης με τα κοινά, είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και έχοντας πλήρη συνείδηση της τιτάνιας προσπάθειας που απαιτείται από όλους μας για να επαναφέρουμε τη χώρα μας σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης. Είμαι ένας άνθρωπος που 30 χρόνια είμαι στην αγορά, υπηρετώ τους ανθρώπους της αγοράς και ειδικότερα της ναυτιλίας. 30 χρόνια τώρα είμαι ενεργό μέλος της ναυτιλιακής κοινότητας και μέσω της εταιρείας μου έχω επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιτεύγματα που με έχουν οδηγήσει στην κορυφή της ελληνικής ναυτιλίας και έχουν αναδείξει την Ελλάδα ως σημαντικό παίκτη στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας προσπάθησα να συμβάλλω τα μέγιστα στην ανάδειξη της μεγαλύτερης οικονομικής βιομηχανίας του τόπου μας, της ναυτιλίας που αποτελεί όχι μόνο καύχημα για την Ελλάδα αλλά και παράδειγμα για τις παγκόσμιες οικονομίες. Γνωρίζω με λίγα λόγια τις δυσκολίες σας, τις αγωνίες και τις δυσκολίες σας που αντιμετωπίζετε σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δέχτηκα μια ιδιαίτερα τιμητική πρόταση και πρόσκληση από τον αρχηγό και πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο με συνδέει μακρά φιλική σχέση. Με τα επιχειρήματά του με έπεισε να σταθώ αρωγός στην προσπάθειά του. Να σταθώ αρωγός στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει για την ανόρθωση της πατρίδας μας», πρόσθεσε ο Γιώργος Ξηραδάκης.

Τέλος δήλωσε βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ και κάλεσε όλους σε συστράτευση λέγοντας: «Μαζί θα οδηγήσουμε τη Ν.Δ στη νίκη, μαζί θα γυρίσουμε σελίδα στην πατρίδα μας, μαζί θα θέσουμε τα θεμέλια της ανόρθωσης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Στις 26 Μαΐου με τη δική σας ψήφο, η ΝΔ θα σημειώσει ένα ισχυρό χτύπημα στις δυνάμεις του λαϊκισμού που διώχνουν επενδύσεις από τον τόπο μας, που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος και τη διεθνή εικόνα της παρτίδας μας και με τις επικίνδυνες παλινωδίες τους έχουν οδηγήσει τους νέους μας στο εξωτερικό και έχουν υποσκάψει το μέλλον όλων μας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου