ΤΟΠΙΚΑ

Ανδρέας Ζέρβας: «Ανω των 20 εκατ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Βόλου»

ανδρέας-ζέρβας-ανω-των-20-εκατ-ευρώ-τα-τ-540568

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας, που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής

Αποστομωτική απάντηση σε όσους κατηγορούν τη δημοτική αρχή για απευθείας αναθέσεις αποτελεί σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα η έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 που εγκρίθηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή έκθεση, «που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων ακριβώς επειδή συντάχθηκε από την ίδια την υπηρεσία» όπως τονίζει ο κ. Ζέρβας, στα τακτικά έσοδα επιτεύχθηκε το 98% του στόχου και εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των 47.620.503,73 ευρώ.

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός ότι καταγράφεται θετική απόκλιση του στόχου κατά 184,93% (!) στα έσοδα από εισπράξεις οφειλών παρελθόντων ετών.

Θετική απόκλιση όμως καταγράφεται και στα έξοδα. Από το προϋπολογισμένο ποσό των 81.719.789,35 ευρώ οι δαπάνες περιορίστηκαν στα 65.597.488,44 ευρώ, μειώθηκαν δηλαδή κατά το ποσό των 16.122.300,91 ευρώ, μείωση που προέρχεται κυρίως από τις εκπτώσεις που πραγματοποιούνται από τις διαγωνιστικές διαδικασίες στις προμήθειες και σταέργα.

Συνολικά τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου Βόλου ανέρχονται στο ποσό των 20.128.811,54 ευρώ. «Τα οικονομικά στοιχεία όπως αποτυπώνονται στην έκθεση της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιώναντικατοπτρίζουντην πραγματική οικονομική κατάσταση των ταμείων του Δήμου Βόλου και την ορθή οικονομική πολιτική που ακολουθούμε ως δημοτική αρχή.

Εχουμε προχωρήσει σε μειώσεις τελών, μείωση του δημοτικού φόρου, πλήρη απαλλαγή σε ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, συνεχίζουμε την ενταλματοποίηση και πληρωμή μέσα στο τρίμηνο, αποπληρώνουμε σταδιακά τις εκκαθαρίσεις πρώην επιχειρήσεων και δημοτικών οργανισμών και τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Πλέον έχει δομηθεί σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Δήμο Βόλου και τους δημότες. Οι δημότες γνωρίζουν ότι τα χρήματα που καταβάλλουν στον δήμο πιάνουν τόπο και επιστρέφονται σε αυτούς μέσα από χρηματοδοτήσεις δράσεων, μέσα από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής αλλά και μέσω έργων», υπογραμμίζει ο κ. Ζέρβας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου