ΤΟΠΙΚΑ

Στη γιορτή του ράγκμπι στην Αθήνα

στη-γιορτή-του-ράγκμπι-στην-αθήνα-540580

Το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «Αγιος Ιωσήφ»

Μια σημαντική εμπειρία έζησε το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» του Βόλου την περασμένη Δευτέρα 15 Απριλίου, συμμετέχοντας στο 1ο πανελλήνιο τουρνουά Rugby «Franc Ovalie 2019», τη γιορτή του Rugby στην Αθήνα το οποίο έγινε ολυμπιακό άθλημα από τον ίδιο τον Pierre de Coubertin.

Πιλοτικά, 17 Δημοτικά Σχολεία διδάχτηκαν το Rugby, άθλημα βασικά της Νότιας Γαλλίας, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά 2018-2019 υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Τελικά συναντήθηκαν 9 σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά! Το σχολείο έδωσε δυναμικά το «παρών», μέχρι και τους ημιτελικούς, μιας και οι τελικοί δεν έγιναν λόγω επικείμενης κακοκαιρίας.

Η μεγάλη συνάντηση για το πρωτάθλημα στους χώρους του ΟΑΚΑ υπήρξε για τα παιδιά του σχολείου ημέρα χαράς, άμιλλας, αλλά και ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ των παιδιών οδηγώντας στην οικοδόμηση της ειρηνικής συμβίωσης.

Η συμμετοχή των μαθητών στην αθλητική διοργάνωσηυλοποιήθηκε στο πλαίσιο διήμερης διδακτικής επίσκεψης που βασίστηκε στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων «Αποστολή στον Άρη» και «Σκέφτομαι και ζω υγιεινά στην Ελλάδα και στη Γαλλία:

1) Από το Γκαγιάκ στον Βόλο, μία κοινή πορεία,

2) «Vive le Rugb(y)ilingue»,

3) Μπουκιές και book-ιές!», τα οποία σχεδιάστηκαν και πραγματοποιούνται το τρέχον σχολικό έτος.

Οι μαθητές και οι συνοδοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Ψευδαισθήσεων, το Μουσείο Ηρακλειδών και απόλαυσαν την παιδική παράσταση «Πρίγκηπας και Φτωχός» από το Εθνικό Θέατρο.

Ολοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από το πλούσιο πρόγραμμα της εκδρομής και φυσικά από την μοναδική εμπειρία που έγινε πραγματικότητα με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Π.Ε. Μαγνησίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Αθλητισμού Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου