ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα σε Βόλο και Νέα Ιωνία

ανοιχτά-σήμερα-τα-καταστήματα-σε-βόλο-540604

Εορταστικό ωράριο στην αγορά, με τους εμπόρους να προσδοκούν σε τόνωση της κίνησης

Πρεμιέρα εορταστικού ωραρίου στην τοπική αγορά σήμερα Κυριακή των Βαΐων, με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες γενικότερα να εναποθέτουν στην πασχαλινή περίοδο τις ελπίδες τους για αύξηση της κίνησης. Προαιρετική είναι σήμερα η λειτουργία των καταστημάτων, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου – Νέας Ιωνίας να προτείνει στους επαγγελματίες, που επιθυμούν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, να ακολουθήσουν το ωράριο που προτείνεται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο επίκεντρο των αγορών παραδοσιακά βρίσκονται είδη δώρων, ένδυσης, υπόδησης και λαμπάδες για τα βαφτιστήρια, με τους επαγγελματίες να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για κορύφωση της κίνησης στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το σύνολο του εμπορικού κόσμου ευελπιστεί ότι η εορταστική περίοδος, που αρχίζει από σήμερα, θα αποδώσει τα προσδοκώμενα και θα στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών στα τοπικά καταστήματα τα οποία διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα σε ελκυστικές τιμές.

Με αφορμή την σημερινή μέρα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε τις προσδοκίες των εμπόρων και τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου μετά από μια μακρά περίοδο υποτονικής κίνησης. «Προσδοκούμε να υπάρξει κίνηση στην αγορά λόγω των ημερών του Πάσχα και ελπίζουμε γενικότερα να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που καταγράφηκε το προηγούμενο διάστημα. Εάν έχουμε σύμμαχο τον καιρό, πιστεύω ότι θα υπάρξει ικανοποιητική κίνηση στην αγορά και τόνωση του τζίρου στα καταστήματα» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος.

Κατά γενική ομολογία η Κυριακή των Βαΐων εντάσσεται στις μέρες του χρόνου που ευνοούν την τόνωση της εμπορικής κίνησης, δεδομένου ότι το εορταστικό κλίμα έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των καταναλωτών. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου προτρέπει, εξάλλου, τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, ενώ τονίζει: «Κριτήριο για την αγορά θα πρέπει να είναι η Βολιώτικη επιχείρηση ούτως ώστε να κρατήσουμε τα χρήματα εδώ και να στηρίξουμε την τοπική οικονομία».

Ελπίδες για ανάκαμψη

Οι προσδοκίες των εμπόρων είναι κοινές,με τον Μάκη Χατζηβασίλογλου ιδιοκτήτη κεντρικού καταστήματος να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Περιμένουμε να βγει ο κόσμος στην αγορά και να ψωνίσει, γιατί βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για το Πάσχα. Οι νονοί θα δώσουν και πάλι τον τόνο της αγοράς με τις αγορές που θα κάνουν για τα βαφτιστήρια, ενώ ορισμένοι έχουν ήδη ξεκινήσει δειλά εδώ και ένα δεκαήμερο να κάνουν έρευνα αγοράς και να πραγματοποιούν μικρές αγορές. Περιμένουμε τους εργαζόμενους που θα πάρουν το δώρο του Πάσχα να βγουν στην αγορά, να κάνουν κι αυτοί τα μικρά τους ψώνια. Οι συγγενείς θα ανταλλάξουν δώρα όταν θα συναντηθούν για το Πάσχα κι έτσι να κυλήσει και να κορυφωθεί προς την Μεγάλη Παρασκευή η κίνηση,αν το επιτρέψει ο καιρός».

Προσδοκία των επαγγελματιών είναι να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου. «Σαφώς περιμένουμε να βγει ο κόσμος στην αγορά, να ανέβει η διάθεση βασικά αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρξει κίνηση, να ψωνίσει ο κόσμος, να μπει μέσα στα μαγαζιά. Σε αυτό συμβάλλει κατά ένα μικρό ποσοστό και ο καιρός, γιατί όταν ο κόσμος έχει χρήματα δεν τον ενδιαφέρει τόσο ο καιρός», ανέφερε από την πλευρά της η Μαρία Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια καταστήματος κοσμημάτων. «Περιμένουμε αύξηση του τζίρου μας, γιατί όλο αυτό το διάστημα είναι δύσκολο για μας. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο το πρώτο τρίμηνο του 2019. Θεωρώ πως τα περισσότερα μαγαζιά είχαμε σημαντική πτώση του τζίρου, δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Σε αυτό ίσως συνέβαλε ο καιρός γιατί τα χρήματα διατέθηκαν για την θέρμανση και τι λοιπές υποχρεώσεις. Γι αυτό και έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο Πάσχα, για να υπάρξει μια σχετική κίνηση, να θερμανθεί λίγο η αγορά» είπε.

Στην πασχαλινή κίνηση εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τόνωση του τζίρου και οι βιβλιοπώλες, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, Χαρτοπωλών και Εκδοτών Μαγνησίας Χρήστο Αγιώτη να υπογραμμίζει ότι το καταναλωτικό ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως σε άλλες κατευθύνσεις. Ωστόσο, στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας «όταν έρχονται επισκέπτες στην πόλη υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ή τις τελευταίες δύο μέρες που θα πάνε όλοι επισκέψεις στις οικογένειές τους ή σε γιορτές. Στις γιορτές πάντα υπάρχει ένα κοινό το οποίο αγαπάει το βιβλίο και είτε το προσφέρει ως δώρο είτε το περιμένει ως δώρο», είπε.

Η γενική διάθεση του κόσμου χαρακτηρίζεται « υποτονική» λόγω του οικονομικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί και επηρεάζει όλους τους κλάδους. «Οι καταναλωτές εξακολουθούν να αγοράζουν βιβλία για δώρα, απλώς δεν υπάρχει η ευμάρεια παλαιότερων ετών. Τώρα παίρνουν τα απολύτως αναγκαία ακόμη κι αν ένα δώρο είναι απολύτως αναγκαίο» υπογράμμισε.

Το εορταστικό ωράριο

Το πασχαλινό ωράριο, το οποίο ισχύει από 21 έως 27 Απριλίου, έχει ως εξής:

  • Σήμερα Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου το ωράριο λειτουργίας θα είναι 11.00 – 18.00
  • Από αύριο Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη το ωράριο λειτουργίας θα είναι από 9.00 έως 14.00 και από 17.30 έως 21.00.
  • Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μετά την πρωινή Λειτουργία του Επιταφίου, δηλαδή από τις 13.00 μέχρι τις 20.00.
  • Το Μέγα Σάββατο η εμπορική αγορά θα λειτουργήσει από τις 9.00 έως τις 15.00.
  • Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
  • Από την Τρίτη μετά το Πάσχα τίθεται σε ισχύ το θερινό ωράριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου