ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους

εκλεβαν-ότι-έβρισκαν-μπροστά-τους-541457

Στα χέρια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου οι δύο δράστες, που «ρήμαξαν» καταστήματα πίσω από τα δικαστήρια

Από χρήματα μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ποδήλατα, καλλυντικά και παντελόνια έκλεψαν οι «ποντικοί» που τρύπωσαν χθες τα ξημερώματα στο ένα μετά το άλλο εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις πίσω από τα Δικαστήρια Βόλου κάνοντας… νοικοκύρηδες τους ιδιοκτήτες τους.

Συνολικά έξι καταστήματα κατάφεραν να διαρρήξουν αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ό,τι αξίας έβρισκαν μπροστά τους, ωστόσο αργά το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και συνέλαβαν δύο από αυτούς. Πρόκειται για έναν 19χρονο και έναν 40χρονο οι οποίοι δρούσαν από κοινού με ένα ακόμη άτομο το οποίο αναζητείται.

Οι τρεις δράστες χτύπησαν στο ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά: από ένα κατάστημα γραφιστικής πήραν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο σκληρούς δίσκους και ένα ποδήλατο, από κατάστημα με βιολογικά είδη αφαίρεσαν έναν υπολογιστή, ένα κουτί με καλλυντικά αξίας 700 ευρώ ευρώ και χρηματικό ποσό 100 ευρώ από το ταμείο, από είδη ένδυσης ήραν 60 παντελόνια αξίας 1.500 ευρώ και έναν υπολογιστή, ενώ από κατάστημα με αθλητικά είδη, ένα άλλο με είδη συσκευασίας και ένα αρτοποιείο αφαίρεσαν αντίστοιχα χρηματικά ποσά των 20 ευρώ από τα δύο πρώτα και των 4 ευρώ από το τελευταίο.

Συνολικά αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 144 ευρώ, τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, ένα ποδήλατο, διάφορα ενδύματα, καθώς και πλήθος άλλων μικροαντικειμένων.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκαν μόνο 27 παντελόνια και ποσότητα χασίς βάρους 1,76 γραμμαρίων.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Οι δράστες οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου