Ριζόπουλος: «Πίσω από τη λάμψη των φωτεινών κόμβων κρύβεται η επικίνδυνη εγκατάλειψη»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-20, 11:16:52
Ριζόπουλος: «Πίσω από τη λάμψη των φωτεινών κόμβων κρύβεται η επικίνδυνη εγκατάλειψη»

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", Απόστολος Ριζόπουλος.

Σχετικά με την επίσκεψη από την παράταξη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Οι εικόνες εγκατάλειψης προκαλούν έντονα δυσάρεστη έκπληξη! Αποδεικνύουν αυτό που η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έχει διατυπώσει: Ότι τα έργα για την ασφάλεια και τη δημιουργία του απαραίτητου παιδαγωγικού περιβάλλοντος στα σχολεία, για τη δημοτική αρχή Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την κυβέρνηση, δεν είναι «επιλέξιμα»!

Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα στην προεκλογική περίοδο, έχουν προτεραιότητα έργα που «φαίνονται» - προβάλλονται για τις ψηφοθηρικές προεκλογικές ανάγκες της δημοτικής αρχής, έργα στην πραγματικότητα μικρά, που έπρεπε να έχουν γίνει «χθες».

Οι Βολιώτες γνωρίζουν πολύ καλά, «ιδίοις όμμασι», τα παραπάνω! Σχολεία, πυροσβεστική, δικαστικό μέγαρο, παιδικοί σταθμοί, περιφερειακός, αντισεισμική – αντιπλημμυρική – αντιπυρική προστασία, κ.ά. είναι έργα αδιάφορα – μη επιλέξιμα για την δημοτική αρχή, για την περιφέρεια, για τη κυβέρνηση, για την Ε.Ε. Δεν έχουν «όφελος»! για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι «κόστος» γι’ αυτούς η προστασία και η κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών της πόλης. Χαρίζουν εκατομμύρια στους επιχειρηματίες, ιδιωτικοποιούν τη δημοτική περιουσία και τις υπηρεσίες, μας υποβάλλουν σε διπλή φορολογία με την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών. Το μέλημά τους είναι πώς θα «κονομήσουν» περισσότερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι! Το ίδιο και οι άλλοι υποψήφιοι! Αυτοί που πήραν το χρίσμα από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν καταδικάσει σε ένδεια τον ελληνικό λαό, να αποτελεί το φθηνό εργατικό δυναμικό και να πληρώνει στο κράτος και στο δήμο ένα σκασμό φόρους για κερδίζουν τα μονοπώλια.

Να γιατί και το 4ο Δ. Σ. Βόλου είναι με σπασμένες πόρτες, χωρίς στοιχειώδη ασφάλεια ακόμη και για το υπηρεσιακό, διοικητικό, αρχειακό υλικό! Με βρώμικους τοίχους! Με ρωγμές στο δάπεδο του κτιρίου, που προκαλούν έντονη ανησυχία για την ασφάλειά του! Με φωτιστικά να κρέμονται επικίνδυνα πάνω από τα κεφάλια των μαθητών! Να γιατί και το 4ο Δ.Σ. Βόλου, όπως πολλά σχολεία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο! Να γιατί, όπως στο 4ο Δ.Σ. Βόλου (1913), σε ακόμη πάνω 25 σχολικά διδακτήρια στην πόλη, που έχουν χτιστεί πριν από τον αντισεισμικό κανονισμό του ’84, δεν έχουν κάνει κανένα αντισεισμικό έλεγχο! Δεν τους νοιάζει! Γι’ αυτούς όλους τους διαχειριστές της πολιτικής για τα συμφέροντά των λίγων είναι μεγάλο κόστος η προστασία της ζωής!

Η δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών του 4ου Δ.Σ. Βόλου είναι τεράστια. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αποστόλης Ριζόπουλος τους κάλεσε να οργανώσουν τον αγώνα τους, με το σωματείο τους, και να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να εργάζονται και να μαθαίνουν στα παιδιά γράμματα σε ασφαλείς συνθήκες και σε ένα περιβάλλον φιλικό για το παιδί, που δε θα αντικρύζει σε κάθε του βήμα ουσιαστικά την εχθρότητα και την αδιαφορία, που αφήνουν βαθιά σημάδια στη παιδική συνείδηση. Τους κάλεσε να αγωνιστούν για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μαθητών  και των παιδιών τους, ώστε να μην καταλήξουν το φθηνό εργατικό που θα δουλεύει για ψίχουλα για την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Σ’ αυτήν την πορεία το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι στο πλευρό τους. Στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών που αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα. Χρειάζεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί και στο σωματείο και στο δημοτικό συμβούλιο! Να πάρουν ηχηρό μήνυμα όλοι αυτοί που στηρίζουν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική. Και η σημερινή δημοτική αρχή, που στηρίζεται από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι που έχουν πάρει το «βάπτισμα» από τα κόμματα που έχουν τσακίσει τη ζωή τους. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να συμπορευτούν μαζί του, γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσει η δική τους φωνή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=