ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Θρακικό Ελληνισμό

εκδηλώσεις-μνήμης-για-τον-θρακικό-ελλ-541689

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου έδωσε το «παρών»

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού συμμετείχε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου. Tην περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ριζομύλου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο ως ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους.

«Ηταν μία εκδήλωση ιστορίας, μνήμης, αλλά και καθήκοντος, που έχουμε όχι μόνο στις προηγούμενες, αλλά και στις επόμενες γενιές για την αποκατάσταση της ιστορίας. Είμαστε οι κληρονόμοι της ιστορίας και του πολιτισμού, που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν στην αλησμόνητη θρακική γη. Είναι χρέος μας η τιμή στη μνήμη των προπατόρων μας που θανατώθηκαν και εκδιώχθηκαν από τη γενέθλια γη αφήνοντας πίσω έναν ακμάζοντα πολιτισμό και τους τάφους των προγόνων τους» αναφέρουν η πρόεδρος Β. Πετρίδη και το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου. Παράλληλα ευχαριστούν για την πρόσκληση και συγχαίρουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζομύλου «Η Διάπλαση» για την οργάνωση της εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τον αφανισμό του Θρακικού Ελληνισμού.

Συμμετείχαν οι Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση», Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, Σύλλογος Κατογομένων Εξ Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχιάλος», Σύλλογος Θρακών, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης και Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου