ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακός ο κυκλικός κόμβος ~ Εγκαινιάστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία σε χρόνο ρεκόρ

εντυπωσιακός-ο-κυκλικός-κόμβος-εγκαι-541881

Θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη, με την Αργώ να δεσπόζει στο μέσο του σιντριβανιού – Ετοιμος και ο χώρος στάθμευσης 98 θέσεων στην καρδιά της πόλης

Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 52 ημέρες εργασιών, μία εβδομάδα νωρίτερα από τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα και παρά τα εμπόδια, που επιχειρήθηκε να ορθωθούν την τελευταία στιγμή, ολοκληρώθηκε και δόθηκε χθες στην κυκλοφορία ο τέταρτος κυκλικός κόμβος, στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο κυκλικό κόμβο από τους τέσσερις συνολικά, που κατασκεύασε η δημοτική αρχή για να δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την εικόνα της. Στο κέντρο του κόμβου δεσπόζει εντυπωσιακό σιντριβάνι, μέσα από τα νερά του οποίου αναδύεται ομοίωμα της θρυλικής Αργούς σήμα κατατεθέν της πόλης και το έργο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Βόλο, που άλλαξε όψη στο συγκεκριμένο σημείο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Λίγο μετά τις έντεκα χθες το πρωί, ο κυκλικός κόμβος δόθηκε στην κυκλοφορία. Προηγήθηκαν τα εγκαίνια του έργου από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, που έκοψε την κορδέλα παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής, αλλά και δεκάδων πολιτών, που έσπευσαν να δουν από κοντά το εντυπωσιακό έργο, που πλαισιώνεται και από χώρο πάρκινγκ χωρητικότητας 98 θέσεων στην καρδιά της πόλης.

Ο ιερέας που τέλεσε τα εγκαίνια μετέφερε τις συγχαρητήριες ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για το σπουδαίο έργο. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος ανέφερε ότι «είναι μια μεγάλη ημέρα για όλους μας. Δίδεται ένα έργο, για το οποίο ο κόσμος θα πρέπει να μάθει και το παρασκήνιο που παίχτηκε. Είναι αφιερωμένο σε όλους σας. Χαρείτε το. Είναι ένα από τα έργα, που έχουν προγραμματιστεί εδώ και χρόνια. Το ολοκληρώσαμε και το δίνουμε σε λειτουργία για εσάς. Ερχονται κι άλλα έργα, με την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε εμάς, τη σημερινή δημοτική αρχή που έχει να παράγει έργο».

Αργότερα σε δηλώσεις του καυτηρίασε την απουσία πολιτικών από τα εγκαίνια του έργου και άφησε αιχμές για το παρασκήνιο, που διαδραματίστηκε με στόχο τη διακοπή των εργασιών. Μίλησε για σταθμάρχη του ΟΣΕ, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται σε ψηφοδέλτιο και ο οποίος ήταν εκείνος που έκανε καταγγελία για επικάλυψη των γραμμών του ΟΣΕ, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει πρόβλημα, χωρίς να γνωρίζει τη συνεργασία του Δήμου Βόλου με τον Οργανισμό. «Βλέπετε κάποιον πολιτικό; Πόσο τους πείραξε; Τι πόλεμο έκαναν για να μην ολοκληρωθεί ένα έργο. Το έργο δεν είναι του Μπέου. Εμένα ας με πολεμήσουν όσο θέλουν. Το έργο είναι της πόλης. Χαρείτε το. Τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, είχαν άλλες προτεραιότητες και ασχολούνταν με άλλα πράγματα. Εμείς ασχολούμαστε με την πόλη μας. Μπορείτε να ψάξετε να βρείτε το όνομα του σταθμάρχη του ΟΣΕ και βρείτε το ίδιο όνομα σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Για να καταλάβετε τι βρομιά, τι σαπίλα, τι διαπλοκή γίνονταν στον Βόλο τόσα χρόνια. Ηρθε η ώρα ο κόσμος να τους βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μια για πάντα και να τους στείλει στα σπίτια τους. Σε 30 ημέρες έχουμε εκλογές. Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος και ο κόσμος να επιλέξει τον δικό του δήμαρχο και τη δική του δημοτική αρχή, να έχουν ευθύνη των πράξεών τους», είπε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος ευχαρίστησε ονομαστικά τον ανάδοχο του έργου Γ. Στεργούλα, τις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας και κυρίως τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών, την κ. Ελένη Προβιά και τον κ. Γιάννη Αγαθό «τους οποίους είχαμε κλείσει σε ένα δωμάτιο, γιατί φοβόντουσαν από τις καταγγελίες να μην πάνε φυλακή».

Για την ολοκλήρωση του φωτισμού του σιντριβανιού υπολείπεται η τοποθέτηση ενός συστήματος, μέσω του οποίου θα εναλλάσσεται ο χρωματισμός των φώτων και θα εγκατασταθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο κόμβος Δημαρχείου χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσονος και Λαμπράκη. Μέσω του κόμβου προβλέπεται συνεχής ροή της κυκλοφορίας από τη Δημητριάδος δεξιά προς τη 2ας Νοεμβρίου και ευθεία μέσω του κόμβου προς τη Γρ. Λαμπράκη, αλλά και προς την Ιάσονος. Συνεχής ροή θα υπάρχει και από τη 2ας Νοεμβρίου προς τη Λαμπράκη και την Ιάσονος, αλλά και από τη Λαμπράκη προς την Ιάσονος και τη 2ας Νοεμβρίου. Απομένει η κατασκευή δύο ακόμη κυκλικών κόμβων, που αναμένεται να δώσουν ανάσα στο κυκλοφοριακό, ενός στην Αθηνών με Λαρίσης και ενός στη Σταδίου με Πολυμέρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου