ΤΟΠΙΚΑ

Παραλίγο στον αέρα ο Ημιμαραθώνιος ~ Ασφαλιστικά κατέθεσε πρώην πρόεδρος του ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ

παραλίγο-στον-αέρα-ο-ημιμαραθώνιος-ασ-541945

Επικαλέστηκε ζητήματα ασφάλειας των δρομέων και ζήτησε να μη γίνει η διοργάνωση, τα έσοδα της οποίας διατίθενται στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Στον… αέρα λίγο έλειψε να τιναχθεί ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που θα διεξαχθεί κανονικά σήμερα, Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΕΓΑΣ, με στόχο να ενισχυθεί οικονομικά η «Κιβωτός του Κόσμου».

Πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζήτησε προσωρινή διαταγή για να μη γίνει ο αγώνας στον οποίο θα λάβουν μέρος περί τους 2.000 αθλητές – δρομείς μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές, επικαλούμενος θέματα ασφαλείας.Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Βόλου καταφερόταν εναντίον του Συλλόγου Δρομέων Βόλου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρώην πρόεδρος του δεύτερου συλλόγου μάλιστα ζήτησε προσωρινή διαταγή για να μην γίνει ο σημερινός αγώνας.

Όπως ανέφερε στο σκεπτικό της αίτησής του για τη διοργάνωση του αγώνα δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις που έχει θέσει ο ΣΕΓΑΣ θέτοντας ζήτημα πιστότητας της διαδρομής αλλά και ασφάλειας των αθλητών δρομέων. Υποστηρίζει ότι στον αγώνα θα λάβει μέρος μεγάλος αριθμός αθλητών χωρίς να έχει προβλεφθεί υποστήριξή τους, χωρίς να υπάρχει ιατρικός και υγειονομικός εξοπλισμός και με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Ο ίδιος έθεσε και αίτημα διαχείρισης των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές.

Στην εξέταση της υπόθεσης κατέθεσαν και στελέχη του Δήμου Βόλου υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί η διοργάνωση με το φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στην οποία θα συμμετέχουν συντονισμένα με ομάδες που έχουν συγκροτήσει και σχολεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Η αίτηση εξετάστηκε από το Πρωτοδικείο αλλά απορρίφθηκε ως απαράδεκτη. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης το πολιτικό δικαστήριο δεν έχει τη δικαιοδοσία να εξετάσει το συγκεκριμένο αίτημα που απορρίφθηκε και σήμερα θα σφυρίξει κανονικά η εκκίνηση στις 5 το απόγευμα, από το άγαλμα Ηρώων στην παραλία της πόλης.«Ο Δήμος Βόλου θωρακίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται όταν αυτή είναι νόμιμη και όταν έχει στόχο την προαγωγή της υγείας μέσω του αθλητισμού αλλά και την τόνωση του αθλητικού τουρισμού», δήλωσε μετά το δικαστήριο ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Απ. Γαλάτης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου