ΤΟΠΙΚΑ

«Οδηγίες» στους πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας μέσω skype

οδηγίες-στους-πεζοναύτες-της-32ης-ταξ-542956

Tι ζήτησε ο υπαρχηγός ΓΕΣ από τους αξιωματικούς της 32ης Ταξιαρχίας ενόψει της μετακίνησης των μονάδων

Μία μόλις μέρα μετά το «πολιτικό άδειασμα» που επεφύλαξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στην τοπική Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας από την 1η Στρατιά της Λάρισας ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προχωρά κανονικά και ότι το μόνο που αλλάζει είναι ο χρόνος της υλοποίησης, μία νέα ψυχρολουσία περίμενε τους ανώτερους αξιωματικούς του Γεωργούλα.

Κλήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη με τον υπαρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αντώνη Νομικό, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ενδεχομένως να τους δοθούν οδηγίες να παγώσουν οι προετοιμασίες μετεγκατάστασης των μονάδων των πεζοναυτών. Αντ΄αυτού έλαβαν εντολές να αποσταλεί νέο κλιμάκιο στρατιωτικών στον Αυλώνα για την επίβλεψη των έργων που γίνονται, διότι ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν, όπως ειπώθηκε, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος που θα συμβεί αυτό.

Υπό το πρίσμα όλων των προαναφερθέντων καθίσταται σαφές- όπως άλλωστε το είπε και ο κ. Αποστολάκης από τη Λάρισα- ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Γενικού Επιτελείου Στρατού δεν πρόκειται να αλλάξει και ότι είναι θέμα χρόνου η απομάκρυνση της Ταξιαρχίας από τον Βόλο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Μπονώρας φέρεται να έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον ταξίαρχο του στρατοπέδου Γεωργούλα και της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Παν. Κορδούλη και στους διοικητές του 505 και 521 Ταγμάτων που ήταν οι συνομιλητές του για τα επόμενα βήματα. «Εμείς συνεχίζουμε κανονικά τον σχεδιασμό μας. Οι εργασίες ανακατασκευής κτιρίων και η διαμόρφωση των απαραίτητων χώρων στο Κέντρο Τεθωρακισμένων Αυλώνα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τις επόμενες μέρες θα πρέπει κλιμάκιο στρατιωτικών να μεταβεί στην Αττική για τη συνέχιση της επίβλεψης των έργων», φέρεται να ήταν τα λόγια του υπαρχηγού ΓΕΣ προς τους αξιωματικούς του Γεωργούλα.

Σημειώνεται τέλος, πως δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι παρότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έσπευσε εσπευσμένα, υπό το βάρος της δυναμικής συγκέντρωσης στο Μεταξουργείο, την ίδια μέρα να ανακοινώσει προσωρινή αναστολή της μετακίνησης, το σήμα των μεταθέσεων των πεζοναυτών που έφτασε στο στρατόπεδο Γεωργούλα μέσα στο Φεβρουάριο δεν έχει ανακληθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου