ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από το Γυμνάσιο Σχηματαρίου

εκπαιδευτική-επίσκεψη-στην-εφημερίδ-544241

Ενημέρωση για το έργο του δημοσιογράφου και την έκδοση μίας εφημερίδας

Τις εγκαταστάσεις του TAXYΔΡΟΜΟΥ επισκέφθηκαν προχθές οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Σχηματαρίου στο πλαίσιο τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στον Βόλο.

Στόχος της επίσκεψης να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο έκδοσης μιας εφημερίδας, έντυπης και ηλεκτρονικής, τη διαδικασία, αλλά και τους ίδιους τους δημοσιογράφους.

Οι μαθητές συνοδεία των καθηγητών τους, Πέτρου Δημητρίου, Ελένης Κωνσταντέλου, Ελένης Παπά, Αναστασίας Παπαμήτρου και Παναγιώτας Ζιώγα, ενημερώθηκαν από τη δημοσιογράφο Bάσω Κυριαζή και την υπεύθυνη του εμπορικού τομέα Γαρυφαλλιά Ζαχαράκη για όλα τα στάδια μέχρι την κυκλοφορία του ημερήσιου φύλλου μιας εφημερίδας. Η συζήτηση επεκτάθηκε στα επαγγέλματα του δημοσιογράφου, του ρεπόρτερ, του αρχισυντάκτη, του τυπογράφου και όλων όσοι μετέχουν της διαδικασίας έκδοσης και κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενημερώθηκαν επίσης για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και τις δυνατότητες και αλλαγές που φέρνουν τα ψηφιακά μέσα στον χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση στους χώρους, έκαναν πολλές ερωτήσεις για τη διαδικασία σύνταξης και δημοσίευσης μιας είδησης και δήλωσαν έτοιμοι να «δοκιμαστούν» στο εγχείρημα έκδοσης της δικής τους σχολικής εφημερίδας, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει να δημοσιογραφούν ηλεκτρονικά μέσα από το site «Δικές μας ματιές στον κόσμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου