ΤΟΠΙΚΑ

Αναβάλλεται το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο

αναβάλλεται-το-μαθητικό-φεστιβάλ-της-544784

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν αύριο Παρασκευή

Αναβάλλεται το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 7:30 μ.μ. στην παραλία του Βόλου.

Τις προηγούμενες μέρες στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου με επιτυχία εκδήλωση ενάντια στο φασισμό με μαθητές στον Αλμυρό, καθώς και εκδήλωση-συζήτηση στο Βόλο με θέμα την πρόταση του ΚΚΕ για τον πολιτισμό και την τέχνη, με κεντρικό ομιλητή τον Αποστόλη Ριζόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ, όπως είναι μέχρι στιγμής διαμορφωμένο, θα περιλαμβάνει συναυλίες από μαθητικά και φοιτητικά μουσικά σχήματα, έκθεση έργων και στέκι δημιουργίας με αντιπολεμικό περιεχόμενο, καθώς κα παιχνίδι escape room ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Με σύνθημα “Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!” οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ στη Μαγνησία καλούν τους μαθητές και τους νέους ανθρώπους της περιοχής που προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύματα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες “γιατί” να μη συμβιβαστούν με την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους, αλλά να παλέψουν μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ για τη ζωή και το μέλλον τους.

Με αφορμή και τις επερχόμενες εκλογικές μάχες, καλούν τους μαθητές -όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά- “να μην κάνουν τη χάρη στα κόμματα της ΕΕ και του συστήματος, ούτε και να απέχουν, δίνοντας την ευκαιρία να μιλάνε στο όνομα των μαθητών όσοι τους διαλύουν το παρόν και το μέλλον, άλλα να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους και τις περιφέρειες, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, για να δυναμώσουν τον αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου