ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές δημιούργησαν «πακέτα αγάπης»

μαθητές-δημιούργησαν-πακέτα-αγάπης-545634

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη

«Πακέτα αγάπης» για οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη δημιούργησαν και θα παραδώσουν ενόψει Πάσχα οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου.

Με ομόφωνη απόφαση του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε κατ’ αρχήν η διάθεση ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από τα έσοδα ψυχαγωγικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οχι μόνο αυτό, αλλά οι μαθητές ενίσχυσαν τα πακέτα τους με προϊόντα που οι ίδιοι οι γονείς τους προσέφεραν απλόχερα και ενισχύθηκαν από ανώνυμους δωρητές που στηρίζουν κάθε κοινωνική πρωτοβουλία του σχολείου.

Την ευθύνη για το συντονισμό της δράσης είχαν οι καθηγητές Ασημίνα Σαρδέλλη και Δημήτρης Σπανόπουλος. Αρωγός στη συγκεκριμένη δράση στάθηκε για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Βόλου, ο οποίος σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, τους υπεύθυνους καθηγητές και τους μαθητές διευκόλυνε, στήριξε και συνέβαλε, ώστε τα πακέτα να… ξεχειλίσουν από αγάπη.

«Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου εμπνεόμενοι από ανώνυμους κι επώνυμους δωρητές της τοπικής κοινωνίας, που η γενναιοδωρία τους προκάλεσε αίσθηση το τελευταίο διάστημα, πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί μια μεγάλη «αλυσίδα» ευαισθητοποιημένων ανθρώπων. Μια «αλυσίδα» ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας κι έμπρακτης καλοσύνης. Μια «αλυσίδα» με αποδέκτες μέλη της σχολικής μας κοινότητας που έχουν ανάγκη, αλλά και κάποια ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία. Μια «αλυσίδα», η οποία τελικά ένωσε δημιουργικά μαθητές, γονείς, καθηγητές, επαγγελματίες της πόλης μας και ανθρώπους που δρουν εθελοντικά σε διάφορους χώρους…», αναφέρει η φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Ασημίνα Σαρδέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου