ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή η αγορά του Βόλου την Κυριακή των Βαΐων

ανοιχτή-η-αγορά-του-βόλου-την-κυριακή-τ-545724

Θα ακολουθήσει το γιορτινό ωράριο – Σε τόνωση προσδοκούν οι έμποροι

Στην πασχαλινή περίοδο εναποθέτουν οι έμποροι της ελπίδες τους για τόνωση της κίνησης και ενίσχυση του τζίρου. Το σήμα εκκίνησης του εορταστικού ωραρίου δίνεται την Κυριακή των Βαΐων, καθώς εντάσσεται στις οκτώ θεσμοθετημένες Κυριακές του χρόνου, που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων, με τον Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων να διατυπώνει σφοδρές αντιδράσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Προαιρετική είναι η λειτουργία της τοπικής αγοράς την Κυριακή 21 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου – Νέας Ιωνίας να προτείνει στους εμπόρους, που επιθυμούν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, να ακολουθήσουν το ωράριο που προτείνεται.

«Προσδοκούμε να υπάρξει κίνηση στην αγορά λόγω των ημερών του Πάσχα και ελπίζουμε γενικότερα να αντιστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα. Εάν έχουμε σύμμαχο τον καιρό, αν καταβληθούν οι συντάξεις νωρίτερα, πιστεύω ότι θα υπάρξει ικανοποιητική κίνηση» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Απόστολος Οντόπουλος.

Σκιαγραφώντας την εικόνα που υπάρχει στην τοπική αγορά, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν σημειώνεται ουσιαστική αλλαγή στο υποτονικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και του περασμένου μήνα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν έχει αλλάξει κάτι από το προηγούμενο κακό τρίμηνο και μπορώ να πω ότι κάποιες μέρες είναι χειρότερες από τον Μάρτιο». Οι επαγγελματίες προσδοκούν να αυξηθεί η κίνηση στην τελική ευθεία προς το Πάσχα, παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς «ο κόσμος είναι μαζεμένος και κρατά χρήματα για τις μέρες του Πάσχα», σημείωσε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Κατά γενική ομολογία η Κυριακή των Βαΐων εντάσσεται στις μέρες του χρόνου που ευνοούν την τόνωση της εμπορικής κίνησης, δεδομένου ότι το εορταστικό κλίμα έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των καταναλωτών.

Πάγια είναι, στο μεταξύ, η προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου προς τους καταναλωτές να στηρίζουν την τοπική αγορά και την τοπική οικονομία, επιλέγοντας τα καταστήματα της πόλης για τις αγορές τους. «Κριτήριο για την αγορά θα πρέπει να είναι η βολιώτικη επιχείρηση, ούτως ώστε να κρατήσουμε τα χρήματα εδώ και να στηρίξουμε την τοπική μας οικονομία» ανέφερε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Την αντίθεσή του στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων δηλώνει, στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι ανάγκη και καθήκον να ορθώσουμε πιο αποφασιστικά το ανάστημά μας. Να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στην προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο. Πιο αποφασιστικά να δοθεί συνέχεια στη μάχη για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου