ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου με δημιουργικό ταλέντο

παιδιά-του-εεεεκ-βόλου-με-δημιουργικό-545759

Εντυπωσιάζει το ανοιξιάτικο παζάρι του ΕΕΕΕΚ Βόλου στον πεζόδρομο της Ερμού

Ανοιξιάτικο παζάρι με προϊόντα των τριών εργαστηριών και της εικονικής επιχείρησης «Δρυίδες» του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου λειτουργεί και σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου ως τις 9.00 μ.μ, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Το ανοιξιάτικο παζάρι του σχολείου διοργανώνεται για πρώτη φορά με στόχο το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, την προβολή του έργου που γίνεται στα εργαστήρια και τη στήριξη της προσπάθειας των μαθητών.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου, δημόσιο σχολείο ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και διαθέτει προς πώληση στον πεζόδρομο της Ερμού μια σειρά εξαιρετικών δημιουργιών που περιλαμβάνουν φυτά, αρωματικά, γλυκίσματα, δώρα και πασχαλινές λαμπάδες, κηραλοιφές και μαρμελάδες, όλα χειροποίητα.

Στο σχολείο φοιτούν 56 έφηβοι μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ λειτουργούν τρία εργαστήρια στα τμήματα Γεωπονίας – Περιβάλλοντος – Τροφίμων, Ψηφιδογραφίας – Αγγειοπλαστικής και Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Οι «Δρυίδες» ειδικότερα είναι η εικονική επιχείρηση του σχολείου στην οποία συμμετέχουν δώδεκα μαθητές με τη συνδρομή τεσσάρων εκπαιδευτικών. «Οι μαθητές δημιουργούν τα δικά τους προϊόντα, τα διαθέτουν, ήδη έχουν παραγγελίες τις οποίες πρέπει να εκτελέσουν για να έχουν έσοδα τα οποία ενισχύουν την προσπάθειά τους» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύντρια του σχολείου Φωτεινή Γρηγορίου.

Αρκετοί Βολιώτες περιεργάζονται με ενδιαφέρον τις δημιουργίες των παιδιών και σπεύδουν να αγοράσουν γιορτινά δώρα, επικροτώντας τη δράση του σχολείου. Βασικός στόχος, άλλωστε, της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι «κυρίως το άνοιγμα στην πόλη με ανοιξιάτικη διάθεση, η γνωριμία με την τοπική κοινωνία. Οσο για τα έσοδα από τις πωλήσεις των ειδών που δημιουργούν τα παιδιά, θα διατεθούν προς όφελος των ίδιων των μαθητών και θα τα αξιοποιήσουν σε κάποια δράση» είπε η διευθύντρια του σχολείου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου