ΤΟΠΙΚΑ

Αγκαλιά άνοιξαν αστυνομικοί της Μαγνησίας σε καρκινοπαθείς

αγκαλιά-άνοιξαν-αστυνομικοί-της-μαγν-546196

Φρόντισαν και για τον εξοπλισμό των γραφείων τους με έπιπλα, που συγκέντρωσαν και μετέφεραν οι ίδιοι στον χώρο

Μια αγκαλιά για τους καρκινοπαθείς του νομού έγιναν αστυνομικοί της Μαγνησίας. Διοργάνωσαν μπαζάρ με δικές τους δημιουργίες και διέθεσαν τα έσοδα στον τοπικό Σύλλογο Καρκινοπαθών αποδεικνύοντας εμπράκτως για μία ακόμη φορά την προσφορά τους προς την κοινωνία, με έναν διαφορετικό αυτή τη φορά ρόλο. Συνοδοιπόροι των αστυνομικών έγιναν πολίτες, μαθητές και φορείς, που ενίσχυσαν τον κουμπαρά των αστυνομικών για την οικονομική στήριξη των καρκινοπαθών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του αστυνομικού μεγάρου Μαγνησίας ξετυλίχθηκε χθες όλο το καλλιτεχνικό ταλέντο των αστυνομικών και οι ευαισθησίες τους. Εξέθεσαν πασχαλινές δημιουργίες τους, από λαμπάδες, μέχρι κεριά και εικόνες, καλαθάκια και κάθε λογής διακοσμητικά για το Πάσχα. Μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες τα περισσότερα είδη είχαν εξαντληθεί και ο κουμπαράς είχε γεμίσει με προσφορές.

Ανάμεσα σε όσους επισκέφθηκαν το μπαζάρ, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», που μάλιστα ενημερώθηκαν και το αστυνομικό έργο, η τοπική μονάδα πασχόντων από τη νόσο Αλτσχάιμερ και πολλοί απλοί πολίτες. Σπουδαία ήταν για μία ακόμη φορά η προσφορά του ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος προσέφερε ποσό 500 ευρώ για την ενίσχυση του κουμπαρά των αστυνομικών για τους καρκινοπαθείς.

«Οι αστυνομικοί προσφέρουν καθημερινά μέσα από το λειτούργημά τους και πλέον προσφέρουν και εμπράκτως αυτό που μπορούν σε ανθρώπους που πάσχουν από μία ασθένεια, για την οποία εύχομαι τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει παρελθόν. Είμαστε κοντά στον πολίτη και μέσα από το καθημερινό μας λειτούργημα και με όποιον άλλο τρόπο μπορούμε να το κάνουμε», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος.

Επιτέλους αποκτούν δικό τους χώρο

Μάλιστα, η προσφορά των αστυνομικών δεν εξαντλήθηκε στο μπαζάρ. Ολο το προηγούμενο διάστημα συγκέντρωναν έπιπλα, τα οποία μετέφεραν χθες το μεσημέρι στα νέα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν επιτέλους έναν δικό τους χώρο για τη δράση τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Σοφία Ιωάννου, «είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας που έχουμε δίπλα μας τους αστυνομικούς και όχι μόνο με την εορταγορά που έχουν διοργανώσει, αλλά και με τη δεύτερη έκπληξη που μας επιφύλαξαν, να επιπλώσουν το διαμέρισμα που θα λειτουργήσει ως το γραφείο του Συλλόγου».

Οπως σημείωσε η κ. Ιωάννου, μέχρι σήμερα οι καρκινοπαθείς έκαναν τις εκδηλώσεις τους σε έναν χώρο του Νοσοκομείου που ψυχολογικά και μόνο δεν βοηθούσε. Μέσα από δωρεά κατάφεραν να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο στην Τάκη Οικονομάκη με Γκλαβάνη και πλέον με τη βοήθεια των αστυνομικών να τον εξοπλίσουν για να μπορεί να λειτουργεί. «Τόσο καιρό περιμέναμε, παρακαλώντας τους πάντες να βοηθήσουν. Σήμερα ήρθε επιτέλους η στιγμή», τόνισε η κ. Ιωάννου.

Για την πρωτοβουλία των αστυνομικών, ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών κ. Στέφανος Καρκάλης σημείωσε ότι αποτελεί μία έκφραση του κοινωνικού προσώπου της Αστυνομίας. «Το συναίσθημα της κοινωνικής προσφοράς είναι αυτό που μας οδηγεί. Προσφέρουμε από τον χρόνο μας για να είμαστε εδώ και να στηρίζουμε το Σύλλογο Καρκινοπαθών», ανέφερε.

«Αυτή η πρωτοβουλία, που έγινε με προσωπική εργασία των αστυνομικών στις λίγες από τις ώρες που δεν εργάζονται, προβάλλει το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς.

Θα τιμηθούν οι φύλακες – άγγελοι της 13χρονης

Με αφορμή τη χθεσινή φιλανθρωπική εκδήλωση, ο κ. Καραΐσκος αναφέρθηκε και τους σύγχρονους ήρωες αστυνομικούς, που αποτέλεσαν τους φύλακες – αγγέλους της 13χρονης που πήδηξε στο κενό και σώθηκε πέφτοντας στην αγκαλιά αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

«Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε στο πλευρό του πολίτη με κάθε τρόπο. Και το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα υψηλότερα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας», σχολίασε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε καθημερινές πράξεις αλτρουισμού αστυνομικών. Οπως την περασμένη εβδομάδα, οπότε και διατέθηκε αστυνομικός για να μπορέσουν οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου «Κένταυρος» να μετακινηθούν από το σπίτι προς το σχολείο τους και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και να επιστρέψουν πάλι στις οικογένειές τους. Το σχολείο για τρεις ημέρες δεν είχε οδηγό κι αν ο αστυνομικός δεν αναλάμβανε χρέη οδηγού, τα παιδιά δεν θα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και τις δράσεις τους.

Από την πλευρά του ο κ. Διχτάς δήλωσε για μία ακόμη φορά υπερήφανος για τους συναδέλφους του που προέβαλαν το έργο της Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι μία ηρωική πράξη. Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που με την παρατηρητικότητά τους προχώρησαν στη σύλληψη δραστών συμβάλλοντας στην εξιχνίαση διαρρήξεων και ληστειών σε όλη τη Θεσσαλία. Είναι όμως και οι ίδιοι που αύριο στο γήπεδο θα καθυβρίζονται ή θα δέχονται πέτρες σε μία πορεία. Οπως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν οι ίδιοι συνάδελφοι δεν προλάβαιναν να πιάσουν την 13χρονη. Θέλουμε την κοινωνία στο πλευρό μας. Να ενδιαφερθεί η κοινωνία και να αγαπήσει την Ελληνική Αστυνομία. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που κάνουμε καθημερινά το λειτούργημά μας», υπογράμμισε ο κ. Διχτάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου