Φτιάχνουν οδηγό ψυχικής ευεξίας στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-16, 18:10:38
Φτιάχνουν οδηγό ψυχικής ευεξίας στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου

Εκπαιδευτικοί του Βαρνάλειου 2ου Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

 

Οδηγό για την ψυχική ευεξία στο Δημοτικό Σχολείο προετοιμάζει το 2ο Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.

Τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποιήθηκε η τέταρτη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος στην πόλη Λας Πάλμας της Ισπανίας.

Στη συνάντηση και το θεματικό εργαστήρι συμμετείχαν, εκτός των εκπαιδευτικών που εκπροσώπησαν το Βαρνάλειο, δάσκαλοι από Ιταλία, Πολωνία, Σλοβενία και Ισπανία, που ήταν η χώρα υποδοχής.

Στο πλαίσιο των εργασιών εκπαιδευτικοί του Βαρνάλειου παρουσίασαν μεθόδους και εκπαιδευτικά εργαλεία για την προαγωγή της αξίας του σεβασμού, την καλλιέργεια της ψυχοκοινωνικής ανθεκτικότητας και τη διαχείριση του συναισθήματος του φόβου. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεθόδους και πρωτοβουλίες του ισπανικού σχολείου Ceip Alisisos, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε στη δράση «Διαμεσολαβητές σχολικού εκφοβισμού», που αποτελεί τη βασική συνεισφορά του ισπανικού σχολείου στο σχέδιο.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Κέντρο Στήριξης Εκπαιδευτικών της Λας Πάλμας, δομή που στηρίζει επιστημονικά τους εκπαιδευτικούς της περιοχής και χρηματοδοτείται από το ισπανικό Υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, οι Ισπανοί οικοδεσπότες διοργάνωσαν δύο σεμινάρια για τους Ευρωπαίους εταίρους με αντικείμενο τη «θετική πειθαρχία» και την «ενσυνειδητότητα».

Κατά τη διακρατική συνάντηση εξετάστηκαν το βασικό παραδοτέο του σχεδίου, ένας οδηγός για την ψυχική ευεξία στο Δημοτικό Σχολείο και καθορίστηκαν οι ημερομηνίες της τελικής συνάντησης στη Νέα Αγχίαλο τον ερχόμενο Ιούνιο.

Στο παρασκήνιο της διακρατικής συνάντησης οι Ισπανοί εταίροι ξενάγησαν τις αποστολές σε σημεία ενδιαφέροντος της Λας Πάλμας, τη Vegueta και την Triana, όπου εγκαταστάθηκαν οι Ισπανοί «Κονκισταδόρες» τον 15ο αιώνα, το σπίτι όπου διέμεινε ο Χριστόφορος Κολόμβος κατά τις εξορμήσεις του, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Τέλος, οι αποστολές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής των Ισπανών και να επισκεφτούν σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως η Playa Ingles.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=