ΤΟΠΙΚΑ

Η Μητρόπολη τίμησε ευεργέτη της πόλης

η-μητρόπολη-τίμησε-ευεργέτη-της-πόλης-547223

Ανώτατη διάκριση στον Αθανάσιο Μαρτίνο στα εγκαίνια του πολυχώρου δημιουργικής απασχόλησης της Ανάληψης

Τον μεγάλο ευεργέτη της τοπικής Εκκλησίας Αθανάσιο Μαρτίνο τίμησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στη διάρκεια των προχθεσινών εγκαινίων του νέου πολυχώρου δημιουργικής απασχόλησης, που δημιουργήθηκε στην Ανάληψη. Ο νέος υπερσύγχρονος πολυχώρος, με την ονομασία «Ο μικρός Παράδεισος», στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, όπισθεν του Ιερού Ναού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό εγκαινίων του πολυχώρου από τον κ. Ιγνάτιο, οποίος επαίνεσε τον π. Δαμασκηνό Κιαμέτη προϊστάμενο του ναού για το εξαιρετικό αυτό έργο.

Παράλληλα αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον μεγάλο ευεργέτη της τοπικής Εκκλησίας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος χρηματοδότησε και αυτό το σπουδαίο έργο και επαίνεσε την προσφορά του σε πανελλήνιο επίπεδο σε έργα κοινωνικής προσφοράς. Εξήρε δε την ευεργετική του διάθεση, την οποία εκφράζει με ταπείνωση και ζηλευτή διακριτικότητα. Τέλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Μητρόπολης Δημητριάδος για την πολυσήμαντη προσφορά του, απένειμε στον κ. Μαρτίνο την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος τον Χρυσό Σταυρό με Δίπλωμα, με την ευχή το παράδειγμά του να βρει μιμητές.

Ο π. Δαμασκηνός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ποιμαντική μέριμνα των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αλλά και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου της ενορίας, στο πλαίσιο της οποίας ο νέος και εξαιρετικά διαμορφωμένος πολυχώρος θα αποκτήσει κεντρική θέση. Εξήρε την καθοριστική συμβολή της αρχιτέκτονα κ. Βασιλείας Κοντομέρκου στην υλοποίηση του οράματός του, ενώ με συγκίνηση ευχαρίστησε τον μεγάλο δωρητή του έργου κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος, πέραν αυτού του έργου, χρηματοδότησε την ανέγερση των εκπαιδευτηρίων της τοπικής Εκκλησίας και αργότερα του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου.

Την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν η υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου, παρουσίασε ο πρωτ. Δημήτριος Κατούνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου