ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Κ. Χαλέβα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ

συνάντηση-κ-χαλέβα-με-τον-πρόεδρο-του-α-547375

Από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Χαλέβα ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κώστας Χαλέβας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκο Ευαγγελινό. Στη συζήτηση που είχαν αναφέρθηκαν σε πολεοδομικά θέματα, καθότι ο Κώστας Χαλέβας ως πολεοδόμος μπορεί να έχει εμπεριστατωμένη και εξειδικευμένη άποψη για αυτά.

Δεν έμειναν, όμως, μόνο εκεί. Συζήτησαν επίσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθότι δεν είναι λίγες η φορές που οι λεωφορειόδρομοι χρησιμοποιούνται και από Ι.Χ. πολιτών ή ακόμη εμποδίζονται από παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ εξήρε την σπουδαιότητα της δημιουργίας του λεωφορειόδρομου, αφού όπως είπε διευκόλυνε την κυκλοφορία των ασθενοφόρων και των αστικών λεωφορείων, ειδικά στις κεντρικές οδούς που χαρακτηρίζονται ως επί το πλείστον από κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Χαλέβας και ο Νίκος Ευαγγελινός συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει ένας γενικός επανασχεδιασμός με βάση την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτός ο επανασχεδιασμός αποτελεί βασική προϋπόθεση για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Κώστας Χαλέβας με την ιδιότητα του πολεοδόμου θεωρεί μείζον θέμα την επανεξέταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη χρήση των λεωφορειόδρομων και των αστικών λεωφορείων.

Τέλος, τονίζει την ύψιστη σημασία που έχουν οι ράμπες των αστικών λεωφορείων για την διευκόλυνση της μετακίνησης των ΑΜΕΑ αλλά και των καροτσιών γιατί όπως επισημαίνει «η συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και στις κοινωνικές δομές είναι δικαίωμα όλων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου