ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός λειτουργίας ο αξονικός του Νοσοκομείου Βόλου

εκτός-λειτουργίας-ο-αξονικός-του-νοσο-547785

Σε ιδιώτες παραπέμπονται οι ασθενείς – Εκτιμάται ότι σήμερα θα επιδιορθωθεί η βλάβη

Σε ιδιώτες παραπέμπονται τα περιστατικά ασθενών από το Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι κρίνεται απαραίτητο να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος, που λειτουργεί περίπου 4 χρόνια στο Αχιλλοπούλειο, τέθηκε εκτός λειτουργίας από την περασμένη Πέμπτη.

Μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα, ενημερώθηκε σχετικά η εταιρεία που τον τοποθέτησε και η οποία επί καθημερινής βάσεως είναι on line συνδεδεμένη για να παρακολουθεί την πορεία της λειτουργίας του μηχανήματος και όπως έγινε γνωστό οι ειδικοί τεχνικοί βρίσκονται ήδη στον Βόλο για την επιδιόρθωση της βλάβης.

Παράγοντες του Νοσοκομείου έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως σήμερα εκτός απροόπτου η βλάβη θα επιδιορθωθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθημερινά από το τμήμα αξονικών τομογραφιών εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 25 με 30 περιστατικά ασθενών που μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν και σε περισσότερες των δύο εξετάσεων, ανάλογα με την πάθηση. Επίσης το Νοσοκομείο του Βόλου εξυπηρετεί περιστατικά για αξονικές τομογραφίες και από τη γειτονική Λάρισα. Σύμφωνα με τους γιατρούς αλλά και τους χειριστές του μηχανήματος, βλάβες όπως αυτή που σημειώθηκε, είναι αναμενόμενες και «μέσα στο πρόγραμμα» και σε καμία περίπτωση δεν εμπνέουν ανησυχία όσον αφορά στην αποδοτικότητά του, αφού πρόκειται για έναν νέο αξονικό που τοποθετήθηκε τέλος του 2014 και ξεκίνησε η λειτουργία του αρχές του 2015, είναι τελευταίας τεχνολογίας και με χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου