ΤΟΠΙΚΑ

Δέματα θα μοιράσει η Μητρόπολη

δέματα-θα-μοιράσει-η-μητρόπολη-547798

Περισσότερες από 1.000 οικογένειες περιλαμβάνονται στη λίστα της κοινωνικής υπηρεσίας

Στην διανομή τροφίμων θα προχωρήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος το προσεχές διάστημα προκειμένου να γεμίσει με όλα τα αναγκαία το γιορτινό τραπέζι 1.000 περίπου οικογενειών που έχουν περάσει το κατώφλι της φτώχειας. Οι οικογένειες που περιλαμβάνονται στη λίστα του κέντρου στήριξης οικογένειας της Μητρόπολης Δημητριάδος βρίσκονται σε οριακό σημείο και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συστράτευση αλληλεγγύης παραμένει πάντα σε ισχύ με τα δέματα που θα διανεμηθούν από το Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος και τους ενοριακούς ναούς να προετοιμάζονται, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής το Πάσχα. Η διανομή των Πασχαλινών δεμάτων υπολογίζεται να αρχίσει είτε στο τέλος της εβδομάδας είτε, το αργότερο, στην αρχή της επόμενης.

Στο μεταξύ οι επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας γίνονται σε καθημερινή βάση αποδέκτες της αγωνίας του κόσμου και της προσπάθειάς τους να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των οικογενειών τους.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις συνεργασίας από την Εκκλησία και τους φορείς οι οποίοι με πνεύμα ενότητας συνδράμουν τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιούνται. «Υπάρχει διαρκής ετοιμότητα και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου, να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς τα αναγκαία για το Πασχαλινό τραπέζι» είπε ο κ. Ιγνάτιος, ενώ προσέθεσε ότι πληθαίνουν τα αιτήματα των ανέργων που ζητούν εργασία και των ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ζητούν την βοήθεια της Εκκλησίας για να τα αντιμετωπίσουν.

Η πληθώρα των αιτημάτων που καταγράφονται στην λίστα της κοινωνικής υπηρεσίας της Μητρόπολης Δημητριάδος, υπογραμμίζουν το μέγεθος του προβλήματος που λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις όσο παρατείνεται η οικονομική ύφεση.

Ανησυχητικό είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι στις λίστες των απόρων και αναξιοπαθούντων που στηρίζει η τοπική Εκκλησία έχουν εγγραφεί πλήθος ανέργων οι οποίοι είναι οικογενειάρχες και βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία. Ανεργοι κάτοικοι της περιοχής ηλικίας από 25 έως 60 ετών, με παιδιά και οικογένειες έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και δεν είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τις οικογένειές τους.

Καθημερινό είναι πλέον το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να πληρωθούν τιμολόγια της ΔΕΗ, της ύδρευσης, το ενοίκιο, η θέρμανση του χειμώνα και το κυριότερο, σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος γίνονται καθημερινά αποδέκτες της απόγνωσης του κόσμου, της οικονομικής ένδειας στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες.

Τα αιτήματα αυξάνονται, στο μεταξύ, τις γιορτινές μέρες με το έμψυχο δυναμικό της Μητρόπολης Δημητριάδος να εντείνει τις προσπάθειες, προκειμένου να μην λείψουν τα αναγκαία από καμία οικογένεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου