ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσληψη 13 υπαλλήλων για το πρόγραμμα δακοκτονίας

πρόσληψη-13-υπαλλήλων-για-το-πρόγραμμα-δ-547824

Η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα στη Μαγνησία

Δέκα τρία άτομα θα προσληφθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να καλύψουν τις εποχικές ανάγκες του προγράμματος δακοκτονίας για το 2019. Συνολικά σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, θα προσληφθούν συνολικά 940 άτομα.

Το προσωπικό θα έχει σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ το κόστος θα καλυφθεί από τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών.

Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας (περίπου 7 εκατ. στρέμματα) και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί από 1η Ιουνίου 2019».

Κατά συνέπεια, πριν από αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να αναρτηθούν παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού και «για τον λόγο αυτό απαιτείται η άμεση έγκριση πρόσληψη του προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας που θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών», όπως αναφέρεται.

Τη διαδικασία για την πλήρωση των 13 θέσεων θα κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Οι 13 αυτές προσλήψεις εποχικού προσωπικού στη Μαγνησία, αφορούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ειδικότερα, 5 θέσεις γεωπόνων ή τεχνολόγων γεωπόνων ή ανθοκόμων, 8 θέσεις εργατοτεχνιτών (παγιδοθέτες, αρχιεργάτες, ψεκαστές, παρασκευαστές, δειγματολήπτες, μεταφορείς κ.ά.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου