ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση της «Αριστερής Παρέμβασης» για θέματα περιβάλλοντος

εκδήλωση-της-αριστερής-παρέμβασης-548227

Πραγματοποιήθηκε το περασμένος Σάββατο 13 Απριλίου στον Βόλο, η εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία με θέμα «Η Μαγνησία πεδίο επιχειρηματικών πειραμάτων ενάντια στη ζωή, το δημόσιο πλούτο, το περιβάλλον και τις κοινωνικές ανάγκες. Ο αγώνας για μια ζωή στο μπόι των αναγκών μας ανάχωμα στα καταστροφικά τους σχέδια».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Στάθης Ντούρος, γεωπόνος και υποψήφιος περιφερειάρχης με την Αριστερή Παρέμβαση, ο Μάνος Σκούφογλου, αρχιτέκτονας και μέλος της Αριστερής Παρέμβασης και ο Νίκος Παπαευσταθίου, μηχανικός και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση.

Ο Στάθης Ντούρος ανέφερε ότι γίνεται “μετατροπή του περιβάλλοντος, του δημόσιου πλούτου και των φυσικών πόρων σε νέα πεδία της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την προσαρμογή του τοπικού κράτους σε manager εκμετάλλευσης τους μέσω του Κλεισθένη, των κατευθύνσεων της ΕΕ και των νομικών τερατουργημάτων της κυβέρνησης. Τα τοπικά παραδείγματα σε σχέση με τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, το ξεπούλημα του Αλατά, την καύση σκουπιδιών κτλ, αποτελούν εκφράσεις αυτών των κατευθύνσεων”.

Τόνισε την “ανάγκη προβολής ενός προγράμματος που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και όχι στις συνθήκες ασφυξίας που έχουν επιβάλλει το πλαίσιο των μνημονίων, της ΕΕ και της αστικής διαχείρισης, που σε συνδυασμό με την ανασυγκρότηση του κινήματος σε κατεύθυνση σύγκρουσης, αποτελούν τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός άλλου δρόμου για την κοινωνική πλειοψηφία”.

Ο Μάνος Σκούφογλου ανέλυσε το πλέγμα των ιδιωτικοποιήσεων και πως αυτό αφορά κρίσιμες υποδομές και κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας (λιμάνι, αεροδρόμιο, ΟΣΕ), αναδεικνύοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.

Τέλος, έκανε λόγο για “σκανδαλώδες ξεπούλημα του Αλατά”, αναφέροντας ότι “η “βιομηχανία του τουρισμού” ποδοπατάει στο διάβα της εργασιακά δικαιώματα, περιβάλλον και πολιτισμό, ως μια εκδήλωση ενός εφήμερου πλουτισμού για το κεφάλαιο”.

Τέλος, ο Νίκος Παπαευσταθίου ανέφερε ότι “υπάρχει ανάγκη ενός κινήματος που θα θέτει ως στόχο την ήττα της Lafarge, και όχι την επίτευξη κάποιου συμβιβασμού, ως βασική προϋπόθεση για το συνολικό επανακαθορισμό των διαδικασιών παραγωγής και το σταμάτημα της καύσης σκουπιδιών”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου