ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση της Μέριμνας Βόλου για οικονομική στήριξη από την τοπική κοινωνία

εκκληση-της-μέριμνας-βόλου-για-οικονο-548615

Σε κίνδυνο βρίσκεται η λειτουργία της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου η οποία απευθύνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες των ατόμων που υποστηρίζονται επί σειρά ετών από το σωματείο.

Το Σωματείο από της ιδρύσεώς του το 1947, προσφέρει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, παρέχοντας πλήρη φροντίδα στην ευάλωτη ομάδα των γυναικών και των παιδιών, που περιλαμβάνει στέγαση, σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη και ψυχαγωγία. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, που θέτουν πλέον σε κίνδυνο την λειτουργία του.

Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου είναι ένα από τα παλαιότερα σωματεία της πόλης του Βόλου με συνεχή, πολύχρονη και πολύπλευρη παρουσία στα τοπικά δρώμενα. Κύριος στόχος της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου είναι η υλική και ηθική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και συγκεκριμένα γυναικών μόνων ή με παιδιά, απροστάτευτων ή θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Ενόψει των ημερών του Πάσχα τα μέλη της Μέριμνας απευθύνουν έκκληση «ώστε να δείξουμε την αγάπη και την ευαισθησία μας, βοηθώντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της τοπικής κοινωνίας αλλά και στις γυναίκες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται από την Ελληνική Μέριμνα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο υπογραμμίζεται ότι: «Είναι μέρες όπου ο καθένας μας καλείται να καταθέσει την δική του συμβολή και να δείξει την συμπαράστασή του σε εκείνους που πραγματικά την χρειάζονται. Ας τους βοηθήσουμε όλοι ώστε να καταφέρουμε να ξανακτίσουν την ζωή τους».

Η υποστήριξη του κόσμου μπορεί πρακτικά να μεταφραστεί «σε οικονομική ενίσχυση του Σωματείου για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών αλλά και σε προσφορές τυποποιημένων τροφίμων, κυρίως ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, ρύζι, γάλα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Βεβαίως οποιαδήποτε άλλη δωρεά είναι ευπρόσδεκτη με μεγάλη ευγνωμοσύνη» υπογραμμίζουν τα μέλη του Σωματείου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421025489.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου