ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμό από τη ΓΣΕΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

αποκλεισμό-από-τη-γσεε-καταγγέλλει-το-548632

Επίθεση στην πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ, διότι, όπως υποστηρίζει συναινεί στην απόφαση της ΓΣΕΕ να ζητήσει τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, χωρίς τη συμμετοχή της ΔΑΣ, εξαπολύει τοπικά η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΚΒ την περασμένη Τετάρτη.

«Συστρατεύονται ξεδιάντροπα στην προσπάθεια των εργοδοτών να μπουν στα Συνδικάτα, δίνοντας συνέχεια στην επιχείρηση χειραγώγησης της εργατικής τάξης, για να επικρατήσει στους χώρους δουλειάς η άκρα του τάφου σιωπή, ως όρος για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής κερδοφορίας των βιομηχάνων», επισημαίνει σ΄ανακοίνωση της η ΔΑΣ, η οποία στηλιτεύει το προεδρείο του ΕΚΒ για τη στάση του σε διάφορα ζητήματα που άπτονται των εργαζομένων και αποδίδει στις επιλογές του «μένος εναντίον του ΠΑΜΕ».

«Δεν δίστασαν- προσθέτει- να αναπαράγουν τις βρωμιές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ για τραμπούκικες επιθέσεις αντιπροσώπων της ΔΑΣ απέναντι στους άλλους αντιπροσώπους. Τέτοιο είναι το μένος τους για το ΠΑΜΕ επειδή δεν τους άφησε με την ησυχία τους να πάρουν μέρος στο συνέδριο νόθοι αντιπρόσωποι από σωματεία φαντάσματα, να πάρουν μέρος στο συνέδριο και να εκλεγούν στην διοίκηση της ΓΣΕΕ οι ίδιοι οι εργοδότες. Που δεν τους άφησε να οργανώσουν την φιέστα τους μακριά από τα μάτια των εργαζομένων», προσθέτει η ΔΑΣ, συνεχίζοντας τις κατηγορίες κατά του ΕΚΒ.

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους «να συμπορευτούν με τις δυνάμεις εκείνες που δίνουν τη μάχη να γίνουν τα Συνδικάτα και τα σωματεία πραγματικά φρούρια των εργατικών δικαιωμάτων», και καταλήγει λέγοντας ότι « η απαίτησή μας να καθαρίσει το εργατικό κίνημα από τη βρωμιά τους θα γίνει πράξη υλοποιώντας το σύνθημα που ακούγεται όλο και περισσότερο στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς «Συνδικάτα εργατών -Οχι των εργοδοτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου