ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτισσας μαθήτριας στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών

διάκριση-βολιώτισσας-μαθήτριας-στην-548673

Μεγάλη επιτυχία για τη μαθήτρια του Παραρτήματός Μαγνησίαςε της Μαθηματικής Εταιρίας, Κωνσταντίνας Ευστ. Ρασβάνη, μαθήτριας της Α΄ Λυκείου του 1ου Λυκείου Βόλου.

Η Κωνσταντίνα επελέγη στην ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών (EGMO) του 2019, η οποία διεξήχθη στο Κίεβο της Ουκρανίας από 7 έως 13 Απριλίου 2019 και έλαβε διάκριση με «ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ».

Την Εθνική Ομάδα των κοριτσιών αποτελούσαν συνολικά τέσσερα κορίτσια, δυο μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου που απέσπασαν χάλκινα μετάλλια, μια μαθήτρια της Β΄ Λυκείου και η Κ. Ρασβάνη που απέσπασαν «ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ».

Είναι η πρώτη φορά που μαθήτρια του Παραρτήματος Μαγνησίας συμμετέχει και διακρίνεται στο Διαγωνισμό αυτό.

Η Διοίκηση του Παραρτήματος Μαγνησίας της Μαθηματικής Εταιρίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της: Στην Κωνσταντίνα αξίζουν πλέον τα συγχαρητήρια καθώς είναι η πιο μικρή στην ηλικία διαγωνιζόμενη στο διαγωνισμό, όπου μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου διαγωνίζονται πάνω στα ίδια θέματα.

Η Δ.Ε. του Παραρτήματός μας συγχαίρει τη μαθήτρια για την μεγάλη της αυτή επιτυχία και την οικογένειά της και τους καθηγητές της που τη στηρίζουν αδιαλείπτως στην προσπάθειά της αυτή”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου