Εγκαινιάστηκε στην Ανάληψη πολυχώρος απασχόλησης παιδιών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-15, 12:46:48
Εγκαινιάστηκε στην Ανάληψη πολυχώρος απασχόλησης παιδιών

Πρωτοποριακή δομή αποτελεί ο πολυχώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο ναό της Ανάληψης, στο Πνευματικό κέντρο, δίπλα ακριβώς από το Αρχονταρίκι του ναού. Ο «Μικρός παράδεισος» που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εγκαινιάστηκε χθες από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Το πρώτο δίωρο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης προγραμματίζεται την Κυριακή των Βαΐων 10.30 έως 12.30 το πρωί.

Το όραμα που έγινε πραγματικότητα παρουσίασαν προχθές ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, προϊστάμενος του ναού της Αναλήψεως και η αρχιτέκτων – μηχανικός Βασιλεία Κοντομέρκου, η οποία ανέλαβε την μελέτη και επιστασία έργου.

«Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας θα μπορούν οι γονείς να απολαμβάνουν μαζί τον καφέ τους μέσα στο Αρχονταρίκι του ναού και τα παιδιά τους να ψυχαγωγούνται σε αυτό τον ασφαλή, σύγχρονο και ευχάριστο χώρο. Παράλληλα τα Σαββατοκύριακα θα καταρτίσουμε δίωρα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στον χώρο αυτό. Στόχος μας είναι μέσα από τα προγράμματα αυτά να προσφέρουμε στα παιδιά κατάλληλους χώρους ψυχαγωγίας, συνεργασίας, γνωριμίας τους με τις τέχνες, με την χειροτεχνία, τον κινηματογράφο αλλά και με τις αλήθειες της πίστεώς μας» είπε ο π. Δαμασκηνός.

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε χάρη στην χορηγία του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου, αποτελεί σχέδιο και μελέτη της Βασιλείας Κοντομέρκου, αρχιτέκτονος – μηχανικού η οποία σημείωσε από την πλευρά της: «Είναι ένα πρωτοποριακό έργο που χάρη στην έμπνευση που είχε ο π. Δαμασκηνός μπορέσαμε να υλοποιήσουμε για να ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας φίλους. Η ιδέα είναι η πρώτη που εφαρμόζεται για τα ελληνικά δεδομένα και ευελπιστώ να γίνει η αρχή για να συνεχιστεί και να δημιουργηθούν ανάλογοι χώροι και σε άλλους ιερούς ναούς».

Στον εκπληκτικά διαμορφωμένο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα, με τον παιδότοπο, τον χώρο της βιβλιοθήκης, του παιχνιδιού και των δημιουργικών δράσεων να προσελκύουν βλέμματα θαυμασμού. Ο «Μικρός παράδεισος» θα δώσει την δυνατότητα στα παιδιά από την προσχολική, την πρώτη σχολική ηλικία και τις τρεις τελευταίες τάξεις του δημοτικού να παίξουν με ασφάλεια, να ψυχαγωγηθούν, να απολαύσουν τη χαρά ενός μικρού κινηματογράφου, να βιώσουν την εμπειρία της προσευχής και της κατήχησης μέσα στο μικρό παρεκκλήσιο όπου δεσπόζει η μορφή του Χριστού να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά του κόσμου.

Απώτερος σκοπός είναι να λειτουργήσει και σε εβδομαδιαία βάση ως ένα οργανωμένο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που όμως θα έχει Εκκλησιαστικό χαρακτήρα και θα προσπαθεί να μεταφέρει στα παιδιά τις αξίες και τα ιδανικά της πίστης.

Παράλληλος στόχος είναι να λειτουργήσει ως θερινό σχολείο ή ως κατασκήνωση στην πόλη για τις περιόδους των διακοπών του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του θέρους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=