ΤΟΠΙΚΑ

Τονωτική ένεση στον τοπικό τουρισμό oι σχολικές εκδρομές

τονωτική-ένεση-στον-τοπικό-τουρισμό-oι-549094

Τις πιο όμορφες αναμνήσεις της σχολικής τους ζωής με τον Βόλο και το Πήλιο «δένουν» εκατοντάδες μαθητές από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι το νότο και τις Κυκλάδες. Από τα τέλη Φεβρουαρίου και μετά, ώθηση στην τουριστική κίνηση της περιοχής δίνουν οι σχολικές εκδρομές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την περασμένη Πέμπτη έως και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, τα ξενοδοχεία σε Βόλο, Αλυκές, Αγριά, Πορταριά έως και Χάνια έχουν σχεδόν 100% πληρότητα καθώς περί τους 1.500 μαθητές έχουν καταλύσει στην περιοχή.Οι σχολικές εκδρομές τονώνουν το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Το 10% των τζίρων μεγάλων ξενοδοχείων αυτή την περίοδο να καλύπτεται από τις σχολικές εκδρομές ενώ ανάσα παίρνουν και μια σειρά άλλοι κλάδοι: εστίαση, εμπορικά καταστήματα βλέπουν την κίνηση και τους τζίρους τους να τονώνονται από τους εκατοντάδες μαθητές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, από την περασμένη Πέμπτη, στην περιοχή φιλοξενήθηκε το Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που έχει φέρει στην πόλη περί τους 1.000 μαθητές που έλαβαν μέρος σε εργαστήρια και διαγωνιστικές διαδικασίες. «Συνολικά αυτές τις ημέρες στην περιοχή είχαν καταλύσει περί τους 1.500 μαθητές μαζί με τις υπόλοιπες σχολικές εκδρομές που δίνουν ζωή στην τουριστική σκηνή της περιοχής», ανέφερε ο κ. Ζαφείρης.

Η άφιξη των πρώτων σχολικών εκδρομών ξεκίνησε από τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και από την περασμένη εβδομάδα μέχρι πριν από το Πάσχα η κίνηση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Σταθερός σχολικός προορισμός

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική πράκτορα, Θέκλα Καμμένου ο Βόλος αποτελεί προορισμό υψηλής ζήτησης για τα σχολεία την τελευταία σχεδόν δεκαετία. «Τα σχολεία προτιμούν τον Βόλο και λόγω εύκολης πρόσβασης. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και δεν απαιτείται η χρήση καραβιού, άρα το κόστος για τη συμμετοχή των μαθητών περιορίζεται», εξηγεί.

Οι εκδρομές ξεκινούν κατά κανόνα από την ημέρα Πέμπτη κάθε εβδομάδας και η αναχώρηση γίνεται την Κυριακή. Οι εκδρομείς μαθητές επιλέγουν την περιοχή για τριήμερες ή τετραήμερες αποδράσεις και καταλύουν κυρίως στο κέντρο της πόλης απ’ όπου έχουν πρόσβαση παντού, αλλά και στα περίχωρα αν κριθεί αναγκαίο λόγω πληρότητας. Ξενοδοχεία σε Αλυκές, Αγριά, Αγχίαλο, Πορταριά έως και Χάνια βλέπουν τις πληρότητές τους να αυξάνονται κατακόρυφα αυτή την περίοδο.

Από Κομοτηνή μέχρι Καλαμάτα και Κυκλάδες

Μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενισχύουν την τουριστική κίνηση σε Βόλο και Πήλιο. Από Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αθήνα, Καλαμάτα και από Κυκλάδες επισκέπτονται την πόλη για να γνωρίσουν τις ομορφιές τους αλλά και να ζήσουν τη νυχτερινή της ζωή.

Οπως αναφέρει η κ. Καμμένου θα πρέπει να γίνει πιο συστηματική προσπάθεια στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της πόλης, να δημιουργηθεί μία θεματική διαδρομή, προκειμένου οι μαθητές να κερδίσουν και κάτι από την επίσκεψή τους στον Βόλο.

«Αγκάθι» στην εξυπηρέτηση των εκδρομέων μαθητών που δεν είναι οι μόνοι, τα Σαββατοκύριακα εκδράμουν οργανωμένα με πούλμαν, σύλλογοι και ΚΑΠΗ από όλη τη χώρα, αποτελεί η έλλειψη χώρου πάρκινγκ για λεωφορεία.

Οπως αναφέρει η κ. Καμμένου, αυτή την περίοδο θα δει κανείς τα λεωφορεία παραταγμένα το ένα πίσω από το άλλο κατά μήκος της Αργοναυτών μπροστά από τα ψαράδικα, καθώς στο πάρκινγκ στο Τελωνείο γίνονται έργα διαμόρφωσης του χώρου. «Στο μέλλον θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εξεύρεση χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων», αναφέρει η κ. Καμμένου.

«Γεννιέται ανάγκη δημιουργίας parking» σχολιάζει και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος επιπλέον ζητά να υπάρξει μέριμνα για χώρους προσωρινής στάθμευσης έξω από τα ξενοδοχεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου