ΤΟΠΙΚΑ

«Η πανταχού παρούσα ομάδα ΔΙΑΣ σώζει ζωές»

η-πανταχού-παρούσα-ομάδα-διασ-σώζει-ζ-549107

Ο σύλλογος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του, εξάρει τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ για τη διάσωση της 13χρονης που χθες αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από γέφυρα στον Περιφερειακό, αλλά και τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που παρενέβησαν σε δεύτερη περίπτωση απόπειρας αυτοκτονίας. Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο Αργ. Διχτά και τον γγ Κων. Ευθυμίου, επισημαίνεται: «Πρωινές ώρες Κυριακής στο Βόλο και ενώ όλοι στη Θεσσαλία ασχολούνται με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ιδιωτικών εταιρειών, γεγονός που σαφέστατα και δεν συνάδει με τα καθήκοντα του Ελληνα αστυνομικού, ο οποίος έχει ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στο Σύνταγμα και τους νόμους με κύριο μέλημα την προστασία του πολίτη, υπήρχαν και κάποιοι συνάδελφοί μας, που απρόσκοπτα εκτελούσαν τα αυστηρώς αστυνομικά καθήκοντά τους στα οποία και με αφοσίωση έχουν ταχθεί».

Η Ενωση εξιστορεί αναλυτικά το περιστατικό με την 13χρονη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «στο σημείο του συμβάντος κατέφθασε η πανταχού παρούσα ομάδα ΔΙΑΣ, που στελεχωμένη από αξιέπαινους και αξιόμαχους συναδέλφους μας, αποτελεί το στολίδι της Αστυνομίας και με το σπαθί της έχει κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό σύσσωμης της κοινωνίας μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την προσφορά και τη δυναμική της δίκυκλης αστυνόμευσης», συνεχίζει με το δεύτερο περιστατικό και τη σωτήρια παρέμβαση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για να συνεχίσει λέγοντας:

«Οι προαναφερθέντες, σύγχρονοι ήρωες συνάδελφοί μας, αποτελούν με το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, τον καθρέφτη του Ελληνα αστυνομικού ο οποίος όταν εκτελεί τα καθήκοντα που συνάδουν με το λειτούργημά του, μη χρησιμοποιούμενος σε πάρεργα όπως τα γήπεδα και τα κουραστικά πλέον δήθεν άβατα όπως αυτά των Εξαρχείων, σώζει ανθρώπινες ζωές και η κοινωνία τον ευγνωμονεί. Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που αύριο κάποιοι στα γήπεδα θα τους ρίχνουν πέτρες, οι ίδιοι που αύριο σε κάποια πορεία θα τους ρίχνουν βόμβες μολότοφ και θα τους αποκαλούν γουρούνια και δολοφόνους. Αυτοί οι σύγχρονοι-αφανείς ήρωες συνάδελφοί μας έσωσαν σήμερα για πολλοστή φορά δύο ανθρώπινες ζωές, κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν πιο συχνά όλοι οι αστυνομικοί αν δεν τους χρησιμοποιούσαν οι ιδιωτικές εταιρείες που παίζουν ποδόσφαιρο ή αν δεν τοποθετούνταν ως ακίνητοι στόχοι στα χαρακτηριζόμενα άβατα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου