ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά τον ΟΣΔΕ η ΕΑΣ Βόλου με χασούρα 180.000 ευρώ!

ξεκινά-τον-οσδε-η-εασ-βόλου-με-χασούρα-180-00-436265

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» το ζήτημα του ΟΣΔΕ για τις Ενώσεις, αφού από τη μία βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλες χρηματικές απώλειες και από την άλλη -αν αρνηθούν να διεκπεραιώσουν το έργο- θα έρθουν αντιμέτωπες με τους αγρότες οι οποίοι και θα χάσουν επιδοτήσεις ενός ολόκληρου έτους! Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος αποφάσισε να ξεκινήσει από σήμερα το έργο με χασούρα για την ΕΑΣ της τάξης των 180.000 ευρώ!
 
Οι επιδοτήσεις ενός ολόκληρου χρόνου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα για ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο της Μαγνησίας και της Ελλάδας γενικότερα. Οι φετινοί χειρισμοί του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πάνω στο θέμα του ΟΣΔΕ έφεραν σημαντικές καθυστερήσεις με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή οι επιδοτήσεις να κρέμονται σε τεντωμένο σκοινί, αφού η προθεσμία υλοποίησης του προγράμματος λήγει σε μερικές μόλις μέρες στις 15 Μαΐου.
 
Χθες για το ζήτημα συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του Υπουργείου τονίζοντας ότι «με τους χειρισμούς του δημιούργησε μπάχαλο. Η όποια επιδότηση χαθεί φέτος θα είναι αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου».
 
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σε έκτακτη σύσκεψη του ΔΣ της ΕΑΣ Βόλου αποφασίστηκε από σήμερα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να γίνουν οι δηλώσεις των 6.000 παραγωγών που εξυπηρετούνται από την Ένωση παρά το γεγονός πως η ΕΑΣ θα μετρήσει χρηματικές απώλειες 180.000 ευρώ.
 
«Το έργο θα κοστίσει 250.000Ε, από το Υπουργείο θα πάρουμε 60.000 και αυτές δεν είναι σίγουρο με την αφερεγγυότητα που έχουν επιδείξει. Όλα τα υπόλοιπα θα βαρύνουν εμάς. Και θα σας πω ότι για τον ΟΣΔΕ απασχολούμε 20 υπαλλήλους για 3 μήνες και 4 υπαλλήλους όλο το χρόνο».
 
Πάντως ο κ. Πρίντζος διαχώρισε την θέση του και τόνισε ότι διαφωνεί με την απόφαση του ΥΠΑΑΤ να μην πληρώνει κανένας αγρότης. «Καταλαβαίνω να μην πληρώνει ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, αλλά δεν το καταλαβαίνω όταν αυτό ισχύει για τους ετεροεπαγγελματίες», επεσήμανε.
 
Σημειώνεται ότι φέτος μαζί με τον ΟΣΔΕ θα γίνει και η δήλωση ΕΛΓΑ όπως και το Μητρώο Αγροτών, ενώ η ΕΑΣ Πηλίου περιμένει διευκρινίσεις για τις δήλωσεις του Μητρώου για να βγάλει κλιμάκια.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου