ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση υπ. ευρωβουλευτή Π. Μουτσινά

παρέμβαση-υπ-ευρωβουλευτή-π-μουτσινά-549676

Για τη μετεγκατάσταση του στρατοπέδου και την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου

Στο θέμα της μετεγκατάστασης 32ηςΤαξιαρχίας Πεζοναυτών και στην αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου αναφέρεται σε δήλωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ, Πάρις Μουτσινάς. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση κάτω από την κατακραυγή των φορέων και των δημοτών, ανακαλεί άρον-άρον και φοβούμαι προσωρινά, την απόφασή της για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας στην Αυλώνα.Όμως θεωρώότι η ανάκληση αυτή έχει προεκλογικό χαρακτήρα και ορθώς επισημάνθηκε ότι πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε. Οι επιχειρησιακοί λόγοι που επικαλείται το Υπουργείο σύμφωνα με τη γνώμη ειδικών και την κοινή λογική είναι ανυπόστατοι.

Υπάρχουν κάποιες απόψεις για την αξιοποίηση αυτής της περίοπτης έκτασης, με σύγχρονες υποδομές και επενδύσεις. Αν πραγματικά οι φορείς του Βόλου με επικεφαλής το Δήμο Βόλου και την περιφέρεια, αποφασίσουν για μία σύγχρονη και επωφελή αξιοποίηση της έκτασης αυτής πρέπειπρώταεξασφαλίσουν μιασοβαρή και τεκμηριωμένη μελέτη καιτις αναγκαίες πιστώσεις και επενδύσεις. Τότε και μόνο τότε εμείς οι ίδιοι μπορούμε να θέσουμε θέμα απομάκρυνσης του επιπέδου συντεταγμένακαι σε συνεργασία βέβαια με το Υπουργείο Άμυνας και τηνΚυβέρνηση. Όσον αφορά την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο, η κυβέρνηση ακόμα μία φορά αποφασίζει χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τους άμεσα εμπλεκομένους. Η αναδιάρθρωση πρέπει να μπει άμεσα σε δημοκρατικό διάλογο με τον κόσμο του ποδοσφαίρου και τις επαρχιακές ομάδες και να εφαρμοστεί από τον επόμενο χρόνο. Όλα τα άλλα είναι εκ τουπονηρού, αφού δεν έχουν τη πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου